Siirry sisältöön

Lassila & Tikanoja kirjaa 17,8 miljoonan euron arvonalentumisen Uusiutuvat energialähteet -toimialalle

  • 1 minuutin lukuaika

Helsinki, Suomi, 2011-12-15 07:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Lassila & Tikanoja Oyj Pörssitiedote 15.12.2011 klo 8.15

Lassila & Tikanoja kirjaa vuoden viimeiselle neljännekselle Uusiutuvat energialähteet -toimialan liikearvosta ja muista omaisuuseristä yhteensä 17,8 miljoonan euron arvonalentumisen.

Arvonalentuminen johtuu puupohjaisten polttoaineiden pidemmän aikavälin kilpailukyvyn heikkenemisestä sekä metsäenergian hyödyntämistä edistävien valtion tukien merkittävästä alenemisesta.

Konsernin taseeseen jää liikearvoa ja yrityskauppojen yhteydessä kirjattuja aineettomia oikeuksia alaskirjauksen jälkeen yhteensä noin 134 miljoonaa euroa.

Arvonalentuminen käsitellään kertaluonteisena kuluna eikä sillä ole kassavirtavaikutusta. Ohjeistus koko vuoden liikevaihdosta ja operatiivisen toiminnan liikevoitosta pysyy ennallaan.


LASSILA & TIKANOJA OYJ


Pekka Ojanpää
toimitusjohtaja


Lisätietoja antavat talousjohtaja Ville Rantala, puh. 050 385 1442 ja Head of Treasury & IR Keijo Keränen, puh. 050 385 6957.


Lassila & Tikanoja on erikoistunut ympäristönhuoltoon sekä kiinteistöjen ja laitosten tukipalveluihin. Yhtiö on merkittävä puupohjaisten biopolttoaineiden, kierrätyspolttoaineiden ja uusioraaka-aineiden toimittaja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2010 oli 598 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 10.000 henkilöä. L&T on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.lassila-tikanoja.com