Siirry sisältöön

Lassila & Tikanoja kirkastaa strategiansa: Painopiste ympäristö-, teollisuus- ja kiinteistöpalveluissa

  • 1 minuutin lukuaika

Helsinki, Suomi, 2012-09-07 07:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Lassila & Tikanoja Oyj    Pörssitiedote    7.9.2012 klo 8.00


Lassila & Tikanoja uudistaa strategiansa vuosille 2013-2016. L&T:n uuden selkiytetyn portfolion mukaiset ydinliiketoiminnot ovat ympäristö-, teollisuus- ja kiinteistöpalvelut.

Ulkomaantoiminnoissa keskitytään kannattavuuden kohentamiseen ja kasvua haetaan maltillisin investoinnein nykyisillä markkina-alueilla.

Uusi segmenttijako

L&T:n liiketoiminnat ja raportoivat segmentit järjestetään uudelleen tukemaan ydinliiketoimintojen ja painopisteiden muutosta. L&T:n raportoivat segmentit 1.1.2013 alkaen ovat:

Ympäristöpalvelut-toimiala koostuu jätehuolto- ja kierrätysliiketoiminnasta.

Teollisuuspalvelut-toimiala koostuu teollisuusprosesseissa syntyviin materiaalivirtoihin ja niiden hyödyntämiseen keskittyvistä materiaalihyötykäyttöratkaisuista, teollisuusprosessien puhdistuksiin erikoistuneesta prosessipuhdistuksesta, vaarallisten jätteiden keräyksestä ja käsittelystä sekä viemäriverkostojen ylläpitoon erikoistuneista viemärihuolto- ja sujutuspalveluista. Nämä palvelut ovat tällä hetkellä osa Ympäristöpalvelut-toimialaa.

Kiinteistöpalvelut-toimiala koostuu nykyisistä Siivous- ja käyttäjäpalvelut- sekä Kiinteistönhoito–toimialoista.

Uusiutuvat energialähteet (L&T Biowatti) ei ole jatkossa L&T:n ydinliiketoimintaa. Toiminnan pääpaino on kannattavuuden parantamisessa.

Kasvun painopisteet palveluliiketoiminnassa

L&T hakee jatkossa kasvua vähemmän pääomaa sitovista palveluliiketoiminnoista. Päämarkkina-alueena on Suomi, jossa L&T:lle potentiaalinen ympäristö-, teollisuus- ja kiinteistöpalvelumarkkinoiden koko on yli 4 miljardia euroa.

Ympäristöpalveluissa tukijalkana toimivat jatkossakin jätehuolto ja kierrätysliiketoiminta. L&T:n kasvun painopisteenä alkavalla strategiakaudella on perusliiketoiminnan ohella erityisesti teollisuuden ja kuntien tarvitsemat palvelut ja materiaalihyötykäyttöratkaisut.

Kiinteistöpalveluissa kasvua haetaan erityisesti asiakkaiden tukipalveluista nykyistä palveluverkostoa hyödyntämällä sekä laajentamalla vahinkosaneeraus- ja kiinteistöteknisten palveluiden palveluverkostoa.

Uudet taloudelliset tavoitetasot

L&T:n pääpaino strategiakaudella 2013-2016 on orgaaninen kasvu ydinliiketoiminnoissa sekä kannattavuuden ja sijoitetun pääoman tuoton parantaminen.

L&T:n uudet taloudelliset tavoitetasot ovat:

- orgaaninen kasvu yli 5 % vuodessa
- liikevoitto 9 %
- sijoitetun pääoman tuotto (ROI) 20 %
- velkaantumisaste (gearing) 30-80 %

Pääomamarkkinapäivä 14.9.2012

L&T järjestää sijoittajille, analyytikoille ja medialle suunnatun pääomamarkkinapäivän 14.9.2012, jossa esitellään konsernin uutta strategiaa.


LASSILA & TIKANOJA OYJ

Pekka Ojanpää
toimitusjohtaja


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Pekka Ojanpää, puh 010 636 2810
talousjohtaja Ville Rantala, puh. 050 385 1442
Head of Treasury and IR Keijo Keränen, puh. 050 385 6957.


Lassila & Tikanoja on erikoistunut ympäristönhuoltoon sekä kiinteistöjen ja laitosten tukipalveluihin. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2011 oli 652 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 10 000 henkilöä. L&T on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.lassila-tikanoja.com