Siirry sisältöön

Lassila & Tikanoja Oyj konvertoi kauppahintasaamistaan 2,0 miljoonalla eurolla Ecostream Oy:n osakkeiksi ja kirjaa 5,1 miljoonan euron arvonalentumisen omistuksestaan EcoStream Oy:ssä

  • 1 minuutin lukuaika

Helsinki, Suomi, 2013-04-09 07:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
Lassila & Tikanoja Oyj Pörssitiedote 09.04.2013 klo 8.00

Osana Ecostream Oy:n pääomajärjestelyitä Lassila & Tikanoja Oyj on 8.4.2013 merkinnyt 2,0 miljoonalla eurolla Ecostream Oy:n osakkeita. Osakkeiden merkintähinta oli 3,00 euroa per osake. Osakemerkintä rahoitettiin muuttamalla Lassila & Tikanojan jäljellä oleva kauppahintasaatava, 2,0 miljoonaa euroa, L&T Recoil Oy:n kaupasta Ecostream Oy:n osakkeiksi, joten järjestelyllä ei ole välitöntä kassavirtavaikutusta. Järjestelyn ja Ecostream Oy:n muiden pääomajärjestelyiden jälkeen Lassila & Tikanojan omistusosuus laski Ecostream Oy:ssä noin 16,4 prosenttiin.

Toteutuneen järjestelyn yhteydessä Lassila & Tikanojan hallitus on päättänyt kirjata Lassila & Tikanoja Oyj:n omistamien kaikkien osakkeiden arvon 3,00 euroon per osake. Arvonalennuksesta johtuen yhtiö kirjaa vuoden toiselle neljännekselle EcoStream Oy:n osakkeiden arvosta yhteensä 5,1 miljoonan euron kertaluonteisen arvonalentumisen.

L&T omistamien EcoStreamin osakkeiden tasearvo on alaskirjauksen jälkeen noin 3,6 miljoonaa euroa.

Arvonalentuminen käsitellään kertaluonteisena kuluna eikä sillä ole kassavirtavaikutusta.


LASSILA & TIKANOJA OYJ


Pekka Ojanpää
toimitusjohtaja


Lisätietoja:
talousjohtaja Timo Leinonen puh. 0400 793 073


Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2012 oli 674,0 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 9 000 henkilöä. L&T on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.lassila-tikanoja.com