Siirry sisältöön

Lassila & Tikanoja Oyj:n päivitetty strategia ja pitkän aikavälin tavoitteet

  • 2 minuutin lukuaika

Lassila & Tikanoja Oyj
Pörssitiedote
24.10.2019 klo 8.05

Lassila & Tikanoja Oyj:n päivitetty strategia ja pitkän aikavälin tavoitteet

Lassila & Tikanoja Oyj:n hallitus on hyväksynyt yhtiön päivitetyn strategian ja tavoitteet strategiakaudelle 2019-2024. Uusi strategia osuu ajankohtaan, jossa ratkaistavana on isoja kysymyksiä ilmastonmuutoksen torjumiseen ja yhteiskuntavastuuseen liittyen. Strategiallaan Luomme enemmän arvoa kiertotaloudella Lassila & Tikanoja on ratkaisemassa näitä kysymyksiä.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä.

”Panostamalla vastuullisiin kiertotalouden ratkaisuihin tavoittelemme kasvavaa arvoa kaikille keskeisille sidosryhmillemme”, sanoo toimitusjohtaja Eero Hautaniemi.

”Strategiamme on tukea asiakkaidemme vastuullisuutta, luoda erinomaisia asiakaskokemuksia ja kehittää alamme parhaita palveluita. Tarjoamme henkilöstöllemme merkityksellistä työtä, pidämme heistä huolta ja luomme mahdollisuuksia kehittyä. Tuomme kiertotalouteen uusia ratkaisuja, joilla torjumme ilmastonmuutosta, ja edistämme sosiaalista vastuuta yhteiskunnassa työllistämisen kautta. Pyrimme nopeaan kasvuun kestävää kehitystä edistävissä liiketoiminnoissamme ainutlaatuisella kiertotalousosaamisellamme. Tavoittelemme orgaanista kasvua sekä investoimme tulevaisuuden markkinoihin.”

Samalla Lassila & Tikanoja päivittää pitkän aikavälin tavoitteet vastaamaan strategiaa ja arvonluontia eri sidosryhmille.

Taloudelliset tavoitteet:

MittariTavoite
Liikevaihdon kasvu, %5 %
Sijoitetun pääoman tuotto, %15 %
Velkaantuneisuus, %Alle 125 %

Taloudellisten tavoitteiden rinnalle nostetaan myös seuraavat pitkän aikavälin vastuullisuus- ja sidosryhmätavoitteet:

MittariTavoite
Palveluiden suosittelu, NPS> 25
Henkilöstön suosittelu, %> 80 %
Hiilijalanjälki-50 % vuoteen 2030 mennessä suhteessa vuoteen 2018
HiilikädenjälkiKasvaa orgaanista liikevaihtoa nopeammin

Pitkän aikavälin vastuullisuus- ja sidosryhmätavoitteiden toteutumista seurataan vuodesta 2020 lähtien osana yhtiön vuosiraportointia.

Lassila & Tikanoja ei pidä pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita markkinaohjeistuksena yhdellekään vuodelle.

Pääomamarkkinapäivä

Lassila & Tikanojan päivitettyä strategiaa ja sen toimeenpanoa käsitellään yksityiskohtaisemmin Helsingissä 8.11.2019 analyytikoille ja sijoittajille järjestettävässä pääomamarkkinapäivässä. Pääomamarkkinapäivän esitykset ovat saatavilla tilaisuuden jälkeen yhtiön internetsivuilla osoitteessa https://www.lt.fi/fi/sijoittajat/raportit-ja-esitykset.

LASSILA & TIKANOJA OYJ

Eero Hautaniemi
Toimitusjohtaja

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Eero Hautaniemi, puh. 010 636 2810
talousjohtaja Valtteri Palin, puh. 040 734 7749

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme säilyttämään kiinteistöjen ja materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä. Teemme tämän tarjoamalla vastuullisia ja kestäviä palveluratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaidemme arkea. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 802,2 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 600 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.lt.fi