Siirry sisältöön

Lassila & Tikanoja Oyj on saattanut päätökseen Veolian Ruotsin kiinteistötekniikan yritysoston

  • 2 minuutin lukuaika

Helsinki, Suomi, 2017-08-31 11:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
Lassila & Tikanoja Oyj
Sijoittajauutinen
31.8.2017 klo 12.00

Lassila & Tikanoja Oyj on saattanut päätökseen Veolian Ruotsin kiinteistötekniikan yritysoston

Lassila & Tikanoja Oyj on saattanut päätökseen Veolian Ruotsin kiinteistötekniikkaan keskittyvän palveluliiketoiminnan oston. Yhtiö ostaa Veolia FM AB:n koko osakekannan Veolia Nordic AB:ltä, joka on Veolia Environnement S.A.:n täysin omistama tytäryhtiö.

Jatkossa Lassila & Tikanoja on yksi Ruotsin johtavista kiinteistötekniikkapalveluyrityksistä, joka tarjoaa laajan palveluvalikoiman niin sähköjärjestelmien käytönaikaiseen, perusparannus- kuin ennaltaehkäisevään ylläpitoon, LVI- ja talotekniikkajärjestelmien huoltoon ja ylläpitoon sekä energian käytön optimointiin. Pääasialliset asiakassegmentit kiinteistötekniikassa ovat sairaalat, julkinen sektori ja yritykset.

Vuonna 2016 Veolia FM AB:n liikevaihto oli 952 miljoonaa Ruotsin kruunua (102 miljoonaa euroa, 2015: 938 miljoonaa kruunua) ja operatiivinen tulos (EBIT) 62 miljoonaa Ruotsin kruunua (6,6 miljoonaa euroa, 2015: 68 miljoonaa kruunua). Taseen loppusumma oli vuoden 2016 tilinpäätöksessä noin 300 miljoonaa Ruotsin kruunua (31 miljoonaa euroa) ja yhtiön palveluksessa on 580 henkilöä.  

“Yrityskaupan myötä vahvistimme merkittävästi asemaamme kiinteistötekniikkapalveluissa Ruotsissa, joka on Pohjoismaiden nopeimmin kasvava kiinteistöpalvelumarkkina. Henkilöstöllämme Ruotsissa on korkeatasoista osaamista ja asiantuntemusta kompleksisista teknisistä ympäristöistä, kuten sairaaloista. Haluamme hyödyntää näitä toimivia ratkaisuja myös Suomessa erityisesti sairaala- ja kuntapuolella, jotta asiakkaamme pystyvät ylläpitämään kiinteistöjään energiatehokkaasti ja vastuullisesti. Uskomme myös, että ostetun yhtiön vahva kokemus terveydenhuoltosegmentistä auttaa meitä tarjoamaan kiinteistöteknisiä palveluita uudistuvalle SOTE-segmentille Suomessa”, sanoo Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää.

“On hienoa päästä osaksi Lassila & Tikanojaa kehittämään liiketoimintaa Ruotsissa seuraavalle tasolle”, sanoo L&T FM:n liiketoimintajohtajana aloittava Veolia FM:n toimitusjohtaja Erik Sundström. 

Lassila & Tikanojan maksama velaton ostohinta Veolia FM:n 100 prosentin omistuksesta on 650 miljoonaa kruunua (69,5 miljoonaa euroa). Kauppa rahoitetaan yhtiön käteisvaroilla ja vieraan pääoman ehtoisella rahoituksella.

Lassila & Tikanojan vuoden 2016 pro forma -liikevaihto olisi ollut 764 miljoonaa euroa ja pro forma -liikevoitto 58 miljoonaa euroa huomioimatta yrityskaupasta aiheutuvia aineettomien hyödykkeiden poistoja, joiden vuosittainen määrä määrittyy myöhemmin. Yrityskaupan jälkeen Lassila & Tikanoja -konserni tarjoaa Ruotsissa kiinteistötekniikka-, siivous- ja tukipalveluita ja Ruotsin toimintojen kokonaisliikevaihto on 125 miljoonaa euroa.

Yritysostolla ei arvioida transaktio- ja integraatiokustannusten vuoksi olevan merkittävää vaikutusta Lassila & Tikanojan vuoden 2017 tulokseen. Konserniraportoinnissa Ruotsin liiketoiminnat ovat osa Kiinteistöpalvelut-toimialaa.

Yhtiö tiedotti yritysoston valmistelusta 20.6.2017.


LASSILA & TIKANOJA OYJ


Pekka Ojanpää
toimitusjohtaja


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Pekka Ojanpää, puh. 010 636 2810
talousjohtaja Timo Leinonen, puh. 0400 793 073

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2016 oli 661,8 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 500 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.lassila-tikanoja.fi