Siirry sisältöön

Lassila & Tikanoja Oyj: Syyttäjä luopunut toimitusjohtaja Pekka Ojanpäähän kohdistuneista työturvallisuusrikos- ja työaikarikkomussyytteistä

  • 1 minuutin lukuaika

Helsinki, Suomi, 2014-04-30 15:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
Lassila & Tikanoja Oyj                           Pörssitiedote                   30.4.2014 klo 16.00

 

Lassila & Tikanoja Oyj: Syyttäjä luopunut toimitusjohtaja Pekka Ojanpäähän kohdistuneista työturvallisuusrikos- ja työaikarikkomussyytteistä

Lassila & Tikanoja Oyj on tänään 30.4.2014 saanut tiedon, jonka mukaan Helsingin kihlakunnansyyttäjä on päättänyt luopua yhtiön toimitusjohtaja Pekka Ojanpään sekä kahdeksan muun yhtiön nykyisen ja entisen esimiehen osalta heihin kohdistuneista työturvallisuusrikos- ja työaikarikkomussyytteistä.

Yhtiön osalta yhteisösakko ja hyötyvaatimukset pysyvät voimassa.

Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen valvonnan yhteydessä paljastui kesällä 2012, että Lassila & Tikanoja Oyj:n muutamassa pääkaupunkiseudun yksikössä oli tehty ylitöitä yli lain sallimien rajojen.

Yhtiö tiedotti 1.7.2013, että Helsingin kihlakunnan syyttäjä oli päättänyt syyteharkintansa pohjalta asettaa ylityörikkeistä syytteeseen 21 Lassila & Tikanojan nykyistä ja entistä esimiestä mukaan lukien yhtiön toimitusjohtaja Pekka Ojanpää (aloittanut 1.11.2011). Heitä syytettiin työturvallisuusrikoksesta ja työaikarikkomuksesta, joiden epäillään tapahtuneen vuosien 2009–2012 aikana. Lisäksi syyttäjä vaatii yhtiöltä vähintään 100 000 euron yhteisösakkoa.

 

LASSILA & TIKANOJA OYJ

Pekka Ojanpää
toimitusjohtaja

 

Lisätietoja:
talousjohtaja Timo Leinonen, puh. 0400 793 073 (analyytikot ja sijoittajat)
yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkonen, puh. 0500 453 454 (media)

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2013 oli 668,2 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.lassila-tikanoja.fi