Siirry sisältöön

Lassila & Tikanoja saavutti jo toistamiseen Platina-tason EcoVadiksen vastuullisuusarvioinnissa

  • 1 minuutin lukuaika

Mediatiedote
18.10.2022 klo 9.00

Lassila & Tikanojan pitkäaikainen vastuullisuustyö arvioitiin jo toisen kerran kansainvälisten yritysten vastuullisuutta arvioivan EcoVadiksen korkeimmalle Platina-tasolle. Huippupisteet L&T sai erityisesti ympäristövastuusta. EcoVadis arvioi vuosittain noin 90 000 globaalisti toimivaa yritystä, joista vain prosentti yltää Platina-tasolle.

Lassila & Tikanoja haluaa olla mukana ratkaisemassa ilmastonmuutoksen torjuntaan ja kestävään talouteen liittyviä isoja haasteita. Vastuullisuustyö pitää sisällään muun muassa asiakkaiden vastuullisuustyön tukemista, oman liiketoiminnan ympäristövaikutusten pienentämistä, henkilöstön hyvinvoinnin ja monimuotoisen työyhteisön rakentamista sekä vastuullisten toimintatapojen varmistamista arvoketjussa.

”EcoVadikselta saamamme Platina-tason tunnustus on osoitus siitä, että tekemämme pitkäjänteinen vastuullisuustyö on huipputasolla. Paransimme edellistä Platina-tason kokonaispistemääräämme kahdella pisteellä. Merkittävää parannusta tapahtui erityisesti ympäristökokonaisuudessa”, kertoo L&T:n Senior Sustainability Manager Senja Forsman-Katainen.

Korkean kokonaisarvion taustalla ovat erilaiset ohjeet ja periaatteet sekä konkreettiset tavoitteet ja läpinäkyvä seuranta. Etenkin ympäristöluokituksen hyvässä tuloksessa näkyy L&T:n tavoitteellinen työ muun muassa ilmaston osalta. L&T:n ilmastotavoitteet perustuvat tieteeseen (Science based targets). Oman toimintansa lisäksi L&T on sitoutunut vähentämään myös toimitusketjun päästöjä.

EcoVadis arvioi globaalisti toimivia yrityksiä yli 200 ostokategoriassa yli 160 maassa. Arviointi perustuu kattavaan selvitykseen yrityksen vastuullisuustoimista sekä mediasta ja muista julkisista lähteistä hankittuun varmennettuun tietoon.

Tutustu L&T:n vastuullisuustyöhön tästä: www.lt.fi/fi/vastuullisuus.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Näin toimien luomme enemmän arvoa kiertotaloudella sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että yhteiskunnalle laajemmin. Kun onnistumme tässä, myös omistajillemme tuotettu arvo kasvaa. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa toimintamme hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. Sosiaalista vastuuta kannamme muun muassa huolehtimalla oman henkilöstön työkyvystä sekä tarjoamalla töitä myös niille, joiden on vaikea työllistyä. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 812,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 171 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

EcoVadis on yksi maailman suurimmista yritysvastuuluokittajista, joka tarjoaa erilaisia hankintaketjujen kehittämiseen tarkoitettuja palveluita ja työkaluja. EcoVadiksen moderni teknologia ja globaali asiantuntijatiimi tarjoavat yksityiskohtaista tietoa yritysten ympäristö-, sosiaalisista ja eettisistä riskeistä yli 200 ostokategoriassa yli 160 maassa. https://ecovadis.com