Siirry sisältöön

Lassila & Tikanojan Teollisuuspalvelut-liiketoiminta laajentuu Ruotsiin

  • 1 minuutin lukuaika


 

Lassila & Tikanoja
Sijoittajauutinen
1.2.2022

Lassila & Tikanojan Teollisuuspalvelut-liiketoiminta laajentuu Ruotsiin

Lassila & Tikanojan Teollisuuspalvelut-toimiala on ostanut 70 prosentin osuuden Ruotsissa prosessipuhdistuspalveluita tarjoavan Sand & Vattenbläst i Tyringe AB:n (”SVB”) osakekannasta 1.2.2022. Järjestelyn avulla L&T:n Teollisuuspalvelut laajentuu Ruotsin prosessipuhdistuspalveluiden markkinalle.

Etelä-Ruotsissa toimivan SVB:n liikevaihto oli noin 10 miljoonaa euroa viime tilikaudella ja se työllistää noin 60 henkilöä. SVB tarjoaa erilaisia prosessipuhdistuspalveluita kuten korkeapainepesuja, imuauto- sekä vedenpuhdistuspalveluja teollisuuden asiakkaille. Yrityksen toiminta jatkuu SVB:n nimellä ja sen toimitusjohtajaksi on nimitetty SVB:n Jonas Björk.

”Haluamme olla teollisuuden hyödyllisin tukipalvelukumppani toimialueillamme, nyt myös Ruotsissa. SVB:n vahva asema Ruotsin teollisuuspalveluiden markkinalla yhdistettynä L&T:n menetelmäkehitykseen ja resursseihin tarjoavat meille entistä paremman mahdollisuuden tukea asiakkaitamme tehdasalueiden prosessipuhdistustöissä”, kertoo L&T:n Teollisuuspalveluiden toimialajohtaja Antti Tervo.

Kauppa on toteutunut 1.2.2022 ja yrityksen tulos raportoidaan vuoden 2022 ensimmäisestä vuosineljänneksestä alkaen osana Teollisuuspalvelut toimialaa.

L&T toimii tällä hetkellä Ruotsissa kiinteistöpalveluliiketoiminnassa ja työllistää yli 1100 henkilöä.

Lisätietoja:

Antti Tervo
Lassila & Tikanoja, Teollisuuspalvelut, toimialajohtaja
P. +358 50 349 3702

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Näin toimien luomme enemmän arvoa kiertotaloudella sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että yhteiskunnalle laajemmin. Kun onnistumme tässä, myös omistajillemme tuotettu arvo kasvaa. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa toimintamme hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. Sosiaalista vastuuta kannamme muun muassa huolehtimalla oman henkilöstön työkyvystä sekä tarjoamalla töitä myös niille, joiden on vaikea työllistyä. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 812,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 171 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.