Siirry sisältöön

L&T:n ympäristöpalvelujen toiminta laajenee Pirkanmaalla: uusi yksikkö Tarasten kiertotalousalueella avataan vuodenvaihteessa

  • 1 minuutin lukuaika

Mediatiedote
25.9.2023 klo 14.00

L&T laajentaa ympäristöpalvelut-liiketoimintaansa Pirkanmaalla. Uusi yksikkö avataan tammikuussa 2024 Tarasten kiertotalousalueelle Kangasalle. Uudella yksiköllä on valmius vastaanottaa jopa 82 000 tonnia jätettä vuosittain.

– Tarasten alue on houkutteleva paitsi sijainniltaan, myös siksi, että se on suunniteltu nimensä mukaisesti kiertotaloutta edistävälle toiminnalle. Alueelta löytyy esimerkiksi kuormien yhteiskäyttövaaka ja Tammervoiman hyötyvoimalaitos on aivan vieressä, sanoo Tampereen alueen yksikönpäällikkö Kati Rajala.

L&T:n uuden yksikön tontti on pinta-alaltaan noin 5,5 hehtaaria, mikä mahdollistaa aiempaa isompien materiaalimäärien käsittelyn.

Yksikössä tullaan ottamaan vastaan tavanomaisista jätteistä esimerkiksi metallia, lasia, paperia, pahvia, kartonkia, muovia, puuta, rakennusjätettä, tietosuojamateriaalia sekä uusina jakeina seka- ja biojätettä koko Pirkanmaan alueelta.

– Uuden yksikön myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme Pirkanmaan alueella entistäkin paremmin ja tehokkaammin. Vuosittainen materiaalien vastaanottomäärä on jopa yli 82 000 tonnia ja kertavarastointimäärä yli 18 000 tonnia. Uudessa yksikössä saamme jätejakeet siististi sisätiloihin, ja toiminnalla on myös edellytyksiä laajentua, kertoo Rajala.

L&T:llä on vielä tällä hetkellä Tampereella kaksi yksikköä Perkkoonkadulla ja Teollisuustiellä. Tarasten yksikön avaamisen yhteydessä Perkkoonkadulla Tampereen Multisillassa sijaitsevan yksikön toiminnot siirretään uusiin tiloihin. Uuteen yksikköön Mineraalitiellä tulee siirtymään noin 60 L&T:n työntekijää.

Lisätietoja:
L&T viestintä
viestinta@lassila-tikanoja.fi
puh. 050 543 2715