Siirry sisältöön

Miksi Suomi tarvitsee kiertotalouslain? L&T:n Suomi Areena -keskustelussa mukana ympäristöministeri Kai Mykkänen

  • 1 minuutin lukuaika

Jäte on raaka-ainetta, joka kuuluu kiertoon. Tähän ajatukseen rakentuu hallituksen tavoite uudistaa jätelainsäädäntöä. Mutta miksi meillä on edelleen jätelaki, kun tarvitsemme kiertotalouslain? L&T:n Suomi Areena -paneelikeskustelu kokoaa kiertotalouden, kaupan ja rakentamisen asiantuntijat keskustelemaan aiheesta ympäristöministeri Kai Mykkäsen kanssa torstaina 27.6.2024 klo 12.

L&T:n yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Jorma Mikkosen mukaan monissa yrityksissä tehdään jo nyt hyvää kiertotaloustyötä, mutta siihen tarvitaan lisää vaikuttavuutta. Tästä jätelain uudistamisesta kiertotalouslaiksi on kyse.

”Kiertotalouden ratkaisuille on selkeä tarve, sillä yli 90 prosenttia luontokadosta ja 50 prosenttia ilmastonmuutoksesta johtuu luonnonvarojen kestämättömästä käytöstä. Vastuullisuuden rinnalle tarvitaan kuitenkin taloudellisia ajureita, jotka auttavat valitsemaan kestävämmän vaihtoehdon – jonka pitäisi aina olla kestämätöntä taloudellisesti houkuttelevampi”, Mikkonen sanoo.

Lainsäädännössä on hänen mielestään onnistuttu silloin, kun se auttaa tunnistamaan vaihtoehtoisten raaka-aineiden käytön pullonkauloja ja parantamaan kiertotalouden toimintaedellytyksiä.

”Esimerkiksi kauppa ja rakentaminen ovat kiertotalouden kannalta merkittäviä sektoreita. Meidän täytyy täsmentää eri toimijoiden rooleja ja tehtäviä kiertotalousmarkkinoiden edistämiseksi.”

Miten siinä onnistutaan ja millaisia ajureita kiertotalouden vauhdittamiseksi tarvitaan? Siitä käydään keskustelua Suomi Areenan MTV-lavalla Porin Kansalaistorilla torstaina 27.6. klo 12–12.45.

Aika: 27.6.2024 klo 12–12.45
Paikka: MTV-lava, Kansalaistori
Panelistit:

  • Kai Mykkänen, ympäristö- ja ilmastoministeri
  • Riikka Joukio, vastuullisen kaupan ja teollisuuden asiantuntija
  • Juha Kostiainen, johtaja; kaupunkikehitys ja vastuullisuus, YIT
  • Jorma Mikkonen, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja, L&T

Moderaattorina toimii MTV:n uutistoimittaja Kirsi Alm-Siira.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua!

 

Lisätietoja: 

L&T:n viestintä
Puh. 050 3369 785
viestinta@lassila-tikanoja.fi

Kuvapankki

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit, tehtaat ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Näin toimien luomme enemmän arvoa kiertotaloudella sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että yhteiskunnalle laajemmin. Kun onnistumme tässä, myös omistajillemme tuotettu arvo kasvaa. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa toimintamme hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. Sosiaalista vastuuta kannamme muun muassa huolehtimalla oman henkilöstön työkyvystä sekä tarjoamalla töitä myös niille, joiden on vaikea työllistyä. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli 802,1 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 160 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.