Siirry sisältöön

Vinkki

Uudet siivouksen innovaatiot vähentävät infektioita

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Uudet siivouksen innovaatiot vähentävät infektioita</span>

Virpi Viruksenkantaja on juuri astumassa kahvihuoneeseen, kun hän tuntee aivastuksen kihelmöivän nenänpielissään. Vaistomaisesti hän vie kädet suun eteen ja pärskäyttää. Huh, vain yksi aivastus, ja uhka on ohi. Virpi tarttuu ovenkahvaan ja tervehtii iloisesti kahvipöydän ääreen kerääntyneitä työkavereitaan. Kollegat hymyilevät autuaan tietämättöminä siitä, että kahvihuoneen ovenkahva on nyt tartuntavalmis.

Siinä se. Tämän enempää eivät herkästi tarttuvat virukset tarvitse epidemian aloittamiseen. Ovenkahvan pöpöille ei altistu ainoastaan seuraava kahvihuoneeseen saapuva, vaan esimerkiksi rajuna oireileva norovirus voi säilyä kosketuspinnoilla infektiokykyisenä jopa 12 vuorokauden ajan.

Virusten kantajat ja niille herkimmät jakavat yhteiset tilat

Kun tartuntariski on korkeimmillaan, kuten kausi-influenssan ja noroviruksen jyllätessä, on ennaltaehkäisy paras mahdollinen lääke epidemioiden leviämisen estämiseksi. Erityisen tärkeää ennaltaehkäisy on sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa, joissa virusten kantajien lisäksi oleskelee henkilöitä, joiden vastustus- ja sietokyky ovat selvästi normaalia heikommalla tasolla.

Siksi sosiaali- ja terveysalalla siivoustyötä tekevien on tunnettava paitsi oikeat toimintatavat ja -menetelmät myös eri tartuntatautien synty- ja leviämistavat. Vain siten he voivat ymmärtää oman vastuunsa ja osuutensa infektioiden ehkäisyssä ja potilasturvallisuuden ylläpidossa.

Asiantuntija-apua sosiaali- ja terveysalan tilojen siivoukseen

Tähän tarkoitukseen Lassila & Tikanoja pystyy tarjoamaan jatkuvasti uusia ja tehokkaampia ratkaisuja, joilla tukea asiakkaidemme toimintaa, tuoda lisäarvoa ja parantaa turvallisuutta.

Puhtaanapidon asiantuntijoiden rinnalla meillä L&T:lla työskentelee terveydenhoito- ja hoiva-alan ammattilaisia. Tästä synergiasta syntyvä lisäarvo näkyy alan erityispiirteiden ymmärtämisenä, perehdyttämis- ja kouluttamisosaamisena sekä uusina, innovatiivisina ja tehokkaina ratkaisuina, jotka tukevat sote-palveluja tarjoavan kumppanin toimintaa.

Mitä se käytännössä tarkoittaa? Kiinan Wuhanista käsin maailmaa parhaillaan ravisuttava koronavirus tarjoaa konkreettisen esimerkin.

Vaikka tätä artikkelia kirjoittaessa vahvistuneita koronavirustapauksia on löytynyt Suomesta vasta yksi, on koronaviruksen riski todellinen myös täällä pohjolassa. Koronavirusepäilyssä – kuten minkä tahansa epidemian iskiessä – olennaisinta on kontaminoituneen tilan nopea eristäminen ja huolellinen siivous, riskien minimointi eli viruksen leviämisen estäminen sekä tartuntavaaran pysäyttäminen kyseessä olevaan tilaan.

Äkillisesti eteen tuleva eristystilan siivous on erinomainen esimerkki edellä mainitsemistani sote-alan toimintaa tukevista ja helpottavista palveluista, joissa me osaamme parhaiten auttaa ja joihin kehitämme jatkuvasti uusia, entistä tehokkaampia ratkaisuja.

Uudella puhdistusmenetelmällä 94 % tehokkaampi lopputulos

Yksi uusimmista ja innovatiivisimmista ratkaisuista on L&T:n hiljattain käyttöön ottama TecCare Control -sumutusmenetelmä, joka ehkäisee tehokkaasti tartuntatauteja sekä niiden leviämistä turvallisesti ja ympäristöä säästäen. Hiilihappopulloa muistuttava sumutuspatruuna asetetaan siivottavaan huoneeseen, ja laukaistaessa patruuna puhdistaa ja desinfioi sekä huoneilman että tilan jokaisen pinnan vaativinta nurkkaa myöten.

Sumutusmenetelmän ansiosta eristyssiivoojat pääsevät työskentelemään täysin mikrobittomassa tilassa. Koska patruunan sisältämä desinfiointiaine on myrkytön ja vain biohajoavista ainesosista valmistettu, ei aineita käsiteltäessä edellytetä erityisiä suojaimia. Eristyssiivoojat pääsevät viimeistelemään siivouksen heti käsittelyn jälkeen, ja näin kontaminoitunut tila saadaan nopeasti ja riskittä takaisin hyötykäyttöön.

Lisäarvona sumutusmenetelmä jättää käsitellyille pinnoille antimikrobisen suojan, jonka vaikutusaika säilyy pinnasta ja sen käytöstä riippuen tunneista jopa viikkoon. Turvallisuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta sumutuksen voi suorittaa kuka tahansa, minkä vuoksi suosittelemmekin kaikkia kumppaneitamme pitämään ylimääräisiä patruunoita aina saatavilla.

Kaikille pinnoille sopivaan TecCare-tuoteperheeseen kuuluu myös kätevä suihke yksittäisten pintojen nopeaan käsittelyyn. Suihke sopii niin kengänpohjiin, vaikeasti desinfioitaviin kangaspintoihin, lastenhuoneen leluihin kuin Virpi Viruksenkantajan koskettamaan kahvihuoneen ovenkahvaankin.

Käsihygienia on yhä paras keino ehkäistä epidemiat

Kuten meille kaikille tuttu sanontakin toteaa, vanha keino on usein parempi kuin pussillinen uusia. Se pätee myös epidemioihin, joiden leviämistä eteläisen Suomen leuto talvi edesauttaa.

Huolellinen käsien saippuapesu on tehokkaimmistakin puhdistusmenetelmistä huolimatta kriittisin, helpoin ja edullisin toimenpide epidemioiden ennaltaehkäisyssä. On tärkeää muistaa, etteivät alkoholipitoiset käsihuuhteet tehoa kaikkiin viruksiin, kuten norovirukseen. Oikeaoppinen käsien pesu, käsihuuhteen oikea käyttö, pöpöjä keräävien korujen, kellojen ja kynsilakkojen käytöstä luopuminen sekä käsineiden ja muiden suojavarusteiden asiallinen käyttö ja käsittely ovat tehokkaan ennaltaehkäisyn avaimet.

Fiksusti ja ennen kaikkea yhteistyössä toimimalla voimme nauttia huolettomasta huomisesta ja tautivapaasta keväästä.

L&T:n laadukkaat menetelmät ja tuotteet tilojen desinfiointiin ja puhdistukseen

Tarjoamme innovatiiviset ja laadukkaat menetelmät ja tuotteet tilojen desinfiointiin ja puhdistukseen. Menetelmämme soveltuvat erityisesti sosiaali- ja terveysalan haastaviin olosuhteisiin ja auttavat sekä ennaltaehkäisemään influenssasta, noroviruksesta tai nyt vallalla olevasta koronaviruksesta johtuvia infektioriskejä että puhdistamaan jo infektioille altistuneet tilat.

Palveluitamme ovat mm.

  • Innovatiiviset desinfioivat puhdistuspalvelut: Ammattitaitoisella ja koulutetulla henkilökunnallamme on valmiudet haastavien ja kriittisesti kontaminoituneiden tilojen puhdistukseen ja desinfiointiin.
  • Puhtaanapidon asiantuntijapalvelut: Kartoitamme tartuntatauteihin liittyvät puhdistustarpeet aina asiakas-, kohde- ja tilannekohtaisesti. Annamme asiantuntijaneuvoja tartuntariskien minimoimiseksi tulevaisuudessa.
  • Alan tehokkaimmaat desinfiointituotteet: Ekologisilla TecCare-tuotteilla erilaisten pintojen desinfiointi on sujuvaa, nopeaa ja turvallista. Helppokäyttöisillä sumutteilla ja pyyhkeillä minimoidaan tartunnat ja epidemiat.

Lue lisää desinfiointi- ja puhdistuspalveluistamme sekä sosiaali- ja terveysalan siivouspalveluistamme , ja pyydä tarjous.

Pyydä tarjous

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.