Siirry sisältöön

Vinkki

Hiekoitushiekan poisto kannattaa aloittaa ajoissa

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Hiekoitushiekan poisto kannattaa aloittaa ajoissa</span>

Kevään ensimerkit ovat jo näkyvissä. Samalla lumen ja jään alta paljastuu massiivinen määrä hiekkaa. Hiekan seurana tulevat myös roskat ja muut haitalliset elementit. Pahimmillaan seuraa katupölyä ja kiinteistöjen ulkoalueiden esteettisyys kärsii.

L&T:n Pirkanmaan asiakaskohteiden ulkoalueiden kunnossapidosta vastaava työnjohtaja ja palvelumestari Henri Tiusanen nostaa esille hiekanpoiston tärkeyden:

”Pöllyävä hiekka voi aiheuttaa ihmisille pahojakin allergisia reaktioita. Ylimääräinen hiekka on ehdottomasti kerättävä ajoissa pois, jotta se ei myöskään kulkeudu kenkien ja pyörän renkaiden mukana kiinteistöjen sisätiloihin.”

Monen kiinteistön talvikunnossapitoon voi kuulua automaattisena palveluna hiekoitus ja hiekoitushiekan poisto. On kuitenkin myös kiinteistöjä, joihin se tulee tilata erikseen. 

Tiusasen mukaan erillispalveluna tilattava hiekoitushiekan poisto kannattaa tehdä ajoissa. Myös palvelun tarjoajaan kannattaa kiinnittää huomiota.

”Hiekan poisto pitää tehdä ehdottomasti ammattimaisesti, sillä kaduilla lepäävä hiekka on usein ongelmajätettä, joka tulee hävittää asianmukaisesti. Meillä L&T:llä hiekanpoisto tapahtuu joko käsin, kauhaharjoilla tai imulakaisukoneella. Tarvittaessa myös kastelemme hiekkaa pölisemisen vähentämiseksi.”

Alalla pitkään ollut Tiusanen näkee laadukkaan ulkoalueiden kunnossapidon lähtevän ennakoivasta suunnittelusta. Tällöin huomioidaan niin vallitsevat kuin tulevatkin olosuhteet ja vuosikellon mukaiset toimenpiteet. 

”Hyvin hoidetussa kiinteistössä myös hiekoitusasiat ovat kunnossa. Autamme mielellämme niin nykyasiakkaitamme kuin uusia ennakoimaan tarpeita ja huolehtimaan kiinteistöstä järkevästi ja kestävästi.”

Lisätietoja:

Henri Tiusanen
Työnjohtaja, L&T Kiinteistöhuolto, Pirkanmaa
henri.tiusanen@lassila-tikanoja.fi

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.