Siirry sisältöön

Vinkki

Hiilineutraali jätehuolto yleistyy – hyppää mukaan kehitykseen!

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Hiilineutraali jätehuolto yleistyy – hyppää mukaan kehitykseen!</span>

Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelu kasvattaa suosiotaan, kun yhä useammat yritykset haluavat toimia entistä vastuullisemmin. Viime aikoina kymmenet uudet yritysasiakkaat ovat ottaneet palvelun käyttöön, ja koko ajan tulee lisää kyselyitä kiinnostuneilta. Kysymys ei ole enää vain edelläkävijöiden tienraivauksesta, vaan laajemmasta trendistä, jossa ilmastonmuutosta hillitään jätehuollon kautta.

Turun alueella kaksi asiakasta, tapahtumakeskus Logomo ja Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) ovat olleet Hiilineutraali jätehuolto -palvelun asiakkaita noin vuoden ajan.

“Vastuullisuus on meille tärkeä arvo ja teemme konkreettisia asioita sen eteen. Jätehuollosta huolehtiminen kestävällä tavalla on yksi esimerkki vastuullisuudesta”, sanoo Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä .

TYS:n toimitusjohtaja Risto Siiloksen mukaan hiilineutraali jätehuolto on tapa toteuttaa strategisia ympäristötavoitteita ja vuoteen 2029 tähtäävää Turun kaupungin hiilineutraaliustavoitetta , jossa Turun Ylioppilaskyläsäätiö on mukana alueen muiden toimijoiden ja yritysten kanssa.

“Konkreettiset tavoitteet ja toimet kiertotalouden edistämisessä sekä jätteiden vähentämisessä ja lajittelussa ovat kuitenkin edelleen vähintään yhtä tärkeitä kuin tähänkin asti”, hän kertoo.

Lue lisää: Sinituote on ottanut suuria harppauksia kohti vastuullista ympäristönhuoltoa – jätehuollon hiilijalanjälki on nyt nolla

Konkreettinen teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

L&T:n tuotespesialisti Julia Wiikerin mukaan hiilineutraalin jätehuollon asiakkaiden moninaisuus osoittaa, että palvelu sopii kaikenlaisille yrityksille ja organisaatioille toimialasta ja koosta riippumatta.

“Palvelu kiinnostaa pieniä ja suuria yrityksiä sekä kaikenkokoisia kuntia ja kaupunkeja. Asiakkaita yhdistää halu minimoida omasta toiminnasta koituvat päästöt. Ilmastonmuutoksen hillintä koetaan tärkeäksi, ja sen puolesta halutaan tehdä konkreettisia tekoja.“

Hiilineutraalissa jätehuollossa mitataan ja lasketaan jätteiden kuljetuksesta ja käsittelystä aiheutuneet kasvihuonepäästöt. Nämä päästöt kompensoidaan sitomalla niitä vastaava määrä hiiltä ilmakehästä Gold Standard -metsityshankkeiilla, jotka edistävät hiilensidonnan lisäksi myös muita kestävän kehityksen tavoitteita.

L&T on jo vuosien ajan systemaattisesti vähentänyt jätekuljetusten päästöjä. Työkalupakkiin on kuulunut muun muassa reittien optimaalinen suunnittelu, siirtyminen vähäpäästöisempään kalustoon ja taloudellisen ajotavan kehittäminen. Lisäksi omilla kierrätyslaitoksilla käytetään vihreää sähköä.

“Jätehuollon kasvihuonepäästöjä ei saada nollaan pelkästään meidän omilla toimenpiteillä. Siksi haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden osallistua talkoisiin ja neutraloida loput päästöt. Kysymys on viime kädessä kumppanuudesta, jonka molemmilla osapuolilla on yhtä tärkeä rooli päästöjen minimoinnissa”, Wiikeri toteaa.

Wiikeri korostaa, että L&T on edelläkävijä kiertotaloudessa . Vastuullisuus on ajankohtainen asia, joka kiinnostaa asiakkaita entistä enemmän. Hiilineutraaliin jätehuoltoon liittyviä kyselyitä tuleekin koko ajan lisää.

“Ilmastonmuutoksen torjunnasta puhutaan paljon, mutta konkreettisia keinoja on tarjolla vähemmän. Hiilineutraali jätehuolto on työkalu, jonka avulla voi toimia vastuullisesti ja kertoa siitä omille sidosryhmilleen.”

Nykyiset asiakkaat viestivät mielellään tuloksista: dataa voi esitellä esimerkiksi osana vastuullisuusraporttia tai muuta sidosryhmä- ja mediaviestintää. Tätä varten on saatavilla valmiita ohjeita ja malleja, mikäli ei yrityksellä ei ole omaa markkinointi- tai viestintäosastoa.

Tulevaisuuden ennustaminen ei ole helppoa, mutta kysytään silti, miltä ensi vuosi näyttää.

“Kaikki merkit viittaavat kasvuun. Tavoitteenamme on ensi vuonna tuplata asiakkaiden määrä. Ilmastonmuutoksen torjunnan merkitys vain kasvaa entisestään. Jos kyseessä olisi ollut ohimenevä hype, se olisi vuoden 2020 poikkeusolojen aikana sysätty syrjään”, Wiikeri painottaa.

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.