Siirry sisältöön

Vinkki

Kaupan kylmälaitesaneeraus edessä? Lataa talteen maksuton muistilista

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kaupan kylmälaitesaneeraus edessä? Lataa talteen maksuton muistilista</span>

Kaupan kylmälaitesaneeraus on arvokas, mutta yleensä välttämätön investointi. Etenkin nyt, kun F-kaasuasetuksen ensimmäinen määräaika umpeutui, kylmälaitteiden saneeraustarve vain kasvaa. Kokosimmekin saneerausta suunnitteleville maksuttoman muistilistan, jotta projekti sujuisi mahdollisimman kitkattomasti.

Vuonna 2015 voimaan astuneen F-kaasuasetuksen ensimmäinen määräaika umpeutui vuoden 2020 alussa. Lakimuutos poistaa käytöstä Suomessakin yleisimmät kylmäaineet R-404A:n ja R-507A:n. Asetuksen myötä monella kaupan alan yrityksellä onkin edessä investointi kylmälaitesaneeraukseen.

Regenerointi voittaa aikaa, hiilidioksidi ratkaisee ongelman

Siirtymää kohti F-kaasuasetuksen asettamia vaatimuksia helpottaa poikkeussääntö, joka sallii talteen otetut, kierrätetyt tai regeneroidut F-kaasut huoltokäytössä vuoteen 2030 asti. Pysyvää ratkaisua vanhojen kylmäaineiden regenerointi ei tarjoa, mutta se antaa kaupalle aikaa uuden ratkaisun löytämiseksi.

Varmin ratkaisu on vaihtaa kaupan kylmälaitos hiilidioksidijärjestelmään. Luonnollinen hiilidioksidi on tällä hetkellä ainoa sekä turvallisuuden että lakimuutosten suhteen riskitön kylmäaine, jonka käytössä ei kaupan koko tule vastaan. Kokonaisvaltainen kylmälaitesaneeraus on kuitenkin arvokas investointi, sillä hiilidioksidin korkean paineen vuoksi koko järjestelmä putkineen on vaihdettava uuteen.

Vaikka regeneroitujen kylmäaineiden käyttö olisikin vaihtoehto, on kaupan kylmäremontin suunnittelu aloitettava viimeistään nyt. Alueellinen kylmäalan urakoitsija auttaa parhaan ratkaisun löytämisessä, mutta lähtötilanne ja vaihtoehdot on hyvä kartoittaa jo ennen ensimmäistä yhteydenottoa.

Kylmälaitteet kerralla kuntoon – lataa talteen maksuton muistilista

Kaupan kylmäjärjestelmän uusijan muistilista on laadittu sujuvoittamaan ja ohjaamaan kylmälaitesaneerauksen suunnittelua ja etenemistä.

Muistilistan avulla:

  • Kartoitat lähtötilanteen ja vaihtoehdot
  • Valitset tarpeisiisi parhaiten soveltuvan urakoitsijan
  • Suunnittelet projektin ennalta niin, että kaikki sujuu hallitusti
  • Selvität, onko hiilidioksidijärjestelmä paras ratkaisu teidän tarpeisiinne

Ja mikä tärkeintä, muistilistan avulla varmistat, että uusi kylmäjärjestelmä vastaa lain asettamia vaatimuksia nyt ja tulevaisuudessa.

Nappaa maksuton muistilista talteen klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

kylmalaitesaneerauksen-ennakointi

Lue myös

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.