Siirry sisältöön

Vinkki

Kohti maailman vastuullisinta siivousta uuden kehitysohjelman avulla

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kohti maailman vastuullisinta siivousta uuden kehitysohjelman avulla</span>

L&T:n uusi Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelma ja siivouksen vastuullisuusindeksi luovat kokonaisvaltaisen mittariston ja vankan perustan työlle, jonka tavoitteena on kehittääL&T:n omien siivouspalveluidenvastuullisuutta kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti. Lisäksi haluamme nostaa vastuullisuusteeman koko siivousalan keskiöön, asettaa sille standardit ja toimia ylpeänä suunnannäyttäjänä alan muille toimijoille.

Tavoitteenamme on maailman vastuullisin siivous. Tätä työtä varten loimme Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelman yhdessä ulkopuolisten vastuullisuusasiantuntijoiden, omien työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa. Kehitysohjelma antaa meille mittariston ja konkreettiset työkalut parantaa omaa toimintaamme ja näin myös auttaa asiakkaitamme tehokkaammin kohti omia liiketoiminnan vastuullisuustavoitteitaan.

Mukaan vastuullisuustyöhön haastamme koko toimialan muut toimijat. Mittariston avulla yritykset voivat varmistaa toimitusketjunsa vastuullisuutta sekä osallistaa siivouspalveluiden toimittajat toteuttamaan omia vastuullisuuspäämääriään. Vastuullisesti siivotessa koko toimiala ja sen asiakkaat voittavat.

”L&T:lla on seurattu ja mitattu oman vastuullisuustyön tuloksia jo vuosia ja totesimme, että siivousalalla vastuullisuuden kokonaisvaltainen ja läpinäkyvä mittarointi puuttuu vielä kokonaan. Toimimme suunnannäyttäjä alallamme ja haluamme olla sitä myös vastuullisuuden osalta”, kiteyttää L&T:n siivous- ja tukipalveluiden kehitysjohtaja Peter Westermarck , joka toimii uuden kehitysohjelman vetäjänä. Hankkeen osalta hihat käärittiin toden teolla vuonna 2020, ja suunnitelmallisen työn tuloksena syntyi Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelma ja vastuullisuuden tasoa mittaava Siivouksen vastuullisuusindeksi (SVI) , joka keskittyy neljän vastuullisuusosa-alueen mittaamiseen:

  • Siivouksen sosiaalinen vastuullisuus
  • Siivouksen ympäristökuormituksen minimointi
  • Siivouksen laatu
  • Siivouksen hiilikädenjäljen parantaminen

L&T_vastuullinen_siivous_650x650_timantti

Vastuullisuus on kokonaisvaltaista tekemistä

Vastuullisempaa siivousta on kokonaisvaltainen ohjelma, joka tarjoaa mittarit ja mahdollisuudet pyrkiä jatkuvasti parempaan siivouksen toimialalla. Olemme palveluyritys ja kehitysohjelman toteuttaminen on asiakaspalvelua parhaimmillaan, sillä se on hyväksi kaikille: ihmisille, yrityksille, kiinteistöille ja ympäristölle.

Kehittämämme mittaristo auttaa myös asiakkaitamme huomioimaan vastuullisuuden paremmin. Se voidaan yhdistää asiakkaan omiin vastuullisuustavoitteisiin ja tarpeenmukainen, dataohjattu siivous takaa resurssien optimaalisen kohdentamisen ja kustannustehokkuuden.

Yhteiskunta hyötyy kehitysohjelmasta parantaessamme kiinteistöjen kiertotaloutta ja edistäessämme sosiaalista vastuuta työllistämisen ja johtamisjärjestelmän avulla. Toimimme ihmisvaltaisella alalla ja henkilöstömme on suurin voimavaramme, josta on tärkeää pitää huolta: olemme lanseeranneet ainutlaatuisen organisaatiomallin ja päivittäneet johtamisjärjestelmämme, jota auditoidaan säännöllisesti. Pidämme huolta henkilöstön hyvinvoinnista ja osaamisen kehittämisestä sekä varmistamme yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden toteutumisen.

Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelmaan kuuluu olennaisesti myös menetelmä- ja tuoteraati, joka pilotoi ja testaa uusia siivousvälineitä ja -tuotteita jatkuvasti vastuullisuusnäkökulman huomioiden. Tämä takaa kemikaalittomien siivousmenetelmien sekä uudistettujen, ergonomisten ja ympäristömyötäisempien koneiden ja työvälineiden sujuvan käyttöönoton.

Olemme asettaneet tavoitteet korkealle, mutta meille vastuullisuusasiat eivät koskaan ole pelkkää sanahelinää, myöskään tässä tapauksessa. ”Kehitysohjelman edetessä ulkopuoliset vastuullisuusasiantuntijat arvioivat tehtyä työtä 2-3 kertaa vuodessa” kertoo Westermarck. Tuloksia on niin ikään kutsuttu valvomaan asiakkaista, järjestösektorilta ja omista siivoojista koostettu ohjausryhmä.

Mittareiden avulla seuraamme vastuullisuustyömme etenemistä kohti maailman vastuullisinta siivousta. Siivouksen vastuullisuusindeksillä on kauaskantoinen vaikutus ja se ulottuu toimialan monelle osa-alueelle. Lähtiessämme itse tekemään töitä vastuullisemman siivoustoimialan eteen, kannustamme myös muita toimijoita samaan. Näin täyttyy myös koko kehitysohjelman keskeinen tavoite: vastuullisempaa siivousta ihmisten, yritysten, yhteiskunnan ja huomisen hyväksi.

Tutustu Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelmaan ja ota yhteyttä

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.