Siirry sisältöön

Vinkki

Infektiontorjunnan iskuryhmä kampittaa taudinaiheuttajat toimitiloissa

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Infektiontorjunnan iskuryhmä kampittaa taudinaiheuttajat toimitiloissa</span>

Miten toimia, jos kiinteistön tiloissa on vieraillut koronaan tai muuhun tarttuvaan tautiin sairastunut henkilö ja altistuneet alueet pitää saada nopeasti ja tehokkaasti puhtaaksi? Eristä tila – ja kutsu L&T:n infektiontorjunnan iskuryhmä paikalle!

L&T:n iskuryhmät on perustettu vastaamaan äkillisiin infektiontorjuntatarpeisiin . Iskuryhmiä on tällä hetkellä kuudellatoista eri paikkakunnalla, ja ryhmäläiset on koulutettu ja varustettu desinfioimaan kontaminoituneita tiloja.

“Meillä on asiakkaina paljon kohteita, joissa infektiontorjuntatarpeet saattavat olla hyvinkin akuutteja ja vaatia nopeaa toimintaa", L&T:n siivouksen liiketoimintajohtaja Minna Cooper kertoo. “Iskuryhmien avulla pystymme reagoimaan muuttuviin tarpeisiin mahdollisimman nopeasti.”

Vaikka sote-sektori on työllistänyt iskuryhmiä ylivoimaisesti eniten, palvelu on suunnattu kaikille niille yrityksille, joiden toimitilat kaipaavat kiireellistä desinfiointia.

“Kohteet ovat olleet hyvin vaihtelevia”, L&T:n kiinteistöpalveluiden laatumestari Satu Eriksson toteaa. “Kuljetuskalustoa, autoa, matkailuautoa, toimistoa, taukotilaa ja WC:tä.”

Perinpohjainen koulutus takaa laadukkaan lopputuloksen

Kylmiltään iskuryhmäläisiä ei kontaminoitujen tilojen kimppuun päästetä, vaan he ovat kaikki saaneet koulutuksen haastavaan tehtävään.

“Iskuryhmään on valittu sellaisia henkilöitä, jotka ovat toimineet vaativammissa puhdistustehtävissä aikaisemminkin”, Cooper kertoo. “Heidät on koulutettu infektiontorjunnassa käytettävien suojainten, laitteiden, välineiden ja aineiden käyttöön, jotta he voivat turvallisesti ja tehokkaasti puhdistaa asiakkaiden kontaminoituneet tilat.”

“Kaikki meidän tekijät ovat koulutettuja nimenomaan tähän työhön, näillä välineillä”, L&T:n Eriksson jatkaa. “He tekevät tätä työtä mielellään ja tietävät, että kontaminoituneiden tilojen puhdistus on turvallista, kunhan suojaimet puetaan ja riisutaan oikein.”

Vaativa siivous vaatii tehokkaat välineet

Taudinaiheuttajien kampittamiseen iskuryhmällä on käytössä useita eri työvälineitä . Koronapandemian alkuvaiheessa ahkerimmassa käytössä olivat käsikäyttöiset sumutuslaitteet, tuttavallisemmin “pistoolit”, joilla tilaan ruiskutetaan desinfiointiainetta, mutta myöhemmin käyttöön saatiin myös ergonomisemmat reppumallit.

“Reppu on hyvin samankaltainen kuin rikkaruohoja myrkyttävillä kiinteistöhoitajilla”, Eriksson kuvailee. “Se nostetaan selkään, ja puhdistusaine suihkutetaan pinnoille käsiosalla. Näin työasento säilyy ergonomisena ja säiliötä ei tarvitse täyttää yhtenään.”

Lisäksi kiireisimpien päivien varalle varastosta löytyy sumutusdesinfiointipanoksia, jotka desinfioivat alle 50 kuution tilan yhdellä laukauksella.

“Panos laitetaan alustalle ja laukaistaan, jonka jälkeen ovi laitetaan välittömästi kiinni”, Eriksson kertoo. “Se tyhjentää itseään noin kymmenen minuuttia, ja tila on käyttövalmis noin tunnin kuluttua. Silloin kun käytössä on jokin muu väline, tilan voi ottaa käyttöön välittömästi puhdistuksen jälkeen.”

Miten toimia, jos tiloissa on vieraillut tarttuvaa tautia sairastava henkilö?

Silloin kun tiloissa on vieraillut koronaan tai muuhun tarttuvaan tautiin sairastunut henkilö, oleellisen tärkeää on lukita tila ja tiedottaa siitä koko henkilöstölle. Jos tilaa ei saa lukittua, kiinnitä esimerkiksi ovenkahvaan lappu, jossa kielletään avaamasta ovea.

“Kun on kyse yksittäisestä huoneesta tai tilasta, olemme huomanneet, että jos ovessa on ‘tila suljettu’ lappu, niin se ei vielä riitä”, Eriksson kertoo. “Lapun täytyy olla ovenkahvan kohdalla, jotta käsi osuu siihen. Silmien korkeudella oleva teksti ei pysäytä ketään.”

Lisäksi on varmistettava, että tieto eristyksestä myös tavoittaa koko henkilöstön. “Kaikki se valistus, jonka asiakas antaa omille työntekijöilleen, on plussaa”, Eriksson toteaa. “On erittäin tärkeää, ettei kukaan kävele vahingossa sisään eristettyyn huoneeseen ennen kuin se on siivottu.”

Kun huone on eristetty ja henkilöstöä tiedotettu, on aika kutsua siivouksen ammattilaiset paikalle .

 

Näin kutsut L&T:n iskuryhmän paikalle

L&T:n iskuryhmän voit kutsua paikalle 24/7-päivystyspuhelimesta
010 636 2130
Puhelun hintatiedot

Kaipaatko lisätietoja?

Koronavirukseen liittyvistä palveluistamme:
Koronavirustietopaketti asiakkaille

Käyttämistämme TECCare® -desinfiointiaineista ja -menetelmistä:
Minna Cooper, liiketoimintapäällikkö
Sosiaali- ja terveysalan kiinteistö- ja tukipalvelut
minna.cooper@lassila-tikanoja.fi

Joko teillä palaillaan osittain tai kokonaan etätöistä toimistolle? Vai oletteko olleet toimistolla koko epidemian ajan? Jos turvavälit ja turvalliset toimintatavat mietityttävät, lataa tästä maksuton opas uudessa arjessa työskentelyn tueksi.

 

Lataa opas: Turvallinen työskentely toimistolla

 

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.