Siirry sisältöön

Vinkki

Lataa talteen Hyvän sisäilman muistilista!

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Lataa talteen Hyvän sisäilman muistilista!</span>

Sisäilman laadusta puhutaan paljon, mutta mistä tunnistaa huonon sisäilman? Entä miten pidetään huolta siitä, että sisäilma pysyy hyvänä nyt ja tulevaisuudessa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen Hyvän sisäilman muistilistasta.

Laadukas sisäilma on monen tekijän summa. Tiivistäen voidaan todeta, että se koostuu kolmesta tekijästä:

  1. energiatehokkaasta kiinteistöstä
  2. tarpeenmukaisesta ilmanvaihdosta
  3. automatiikasta.

Usein huonoon sisäilmaan herätään ensimmäisten oireiden ilmetessä. Niitä voivat esimerkiksi olla ylähengitysteistä johtuvien sairauspoissaolojen lisääntyminen, tai epämääräiset iho-oireet. Myös itse kiinteistö voi oireilla: maali kuplii seinissä tai kattoon ilmestyy tummia läiskiä.

Tunnista hälytysmerkit ja toimi ennen kuin niitä ilmenee

Kokosimme Hyvän sisäilman muistilistaan hälytysmerkkejä, joiden ilmaantuessa kannattaa viimeistään tarkistuttaa sisäilman laatu. Kaikista parasta olisi kuitenkin tarttua toimeen jo ennaltaehkäisevästi, ennen kuin oireita ilmenee.

Tämän vuoksi muistilistan toisessa osassa listataan käytännön keinoja, joiden avulla pidät sisäilman laadun kunnossa – myös silloin kun remontoit kiinteistöä, tai sen käyttäjämääriin tulee muutoksia.

Lista on suuntaa-antava, koska jokainen kiinteistö on omanlaisensa. Siksi asiantuntija kannattaa aina kutsua paikan päälle arvioimaan tilanne, jotta orastavat ongelmat huomataan ajoissa.

Tilaa Hyvän sisäilman muistilista sähköpostiisi klikkaamalla alla olevaa kuvaketta!

Lataa maksuton Hyvän sisäilman muistilista

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.