Siirry sisältöön

Vinkki

Energianhallinnan optimointi lisää kiinteistön käyttäjien viihtyvyyttä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Energianhallinnan optimointi lisää kiinteistön käyttäjien viihtyvyyttä</span>

Uuden sukupolven älykäs energianhallintajärjestelmä L&T Smartti Automaatio tekee kiinteistöstä energiaviisaan ja optimoi sisäolosuhteet mahdollisimman tasaisiksi. Fiksun energianhallinnan optimoinnin avulla kiinteistössä työskentely on miellyttävämpää ja kiinteistön käyttömukavuus paranee.

Kiinteistötekniikalla on suuri vaikutus kiinteistön sisäolosuhteisiin ja sitä kautta myös kiinteistön käyttäjien viihtyvyyteen.

Kiinteistötekniikan ja sitä ohjaavan automaation tarkoituksena on, että sisäolosuhteet pysyisivät kiinteistön sisällä mahdollisimman tasaisina. Kun olosuhteissa ei tapahdu jatkuvasti muutoksia, tilat ovat viihtyisämpiä, ja tilojen käyttäjät pystyvät paremmin keskittymään esimerkiksi tiloissa tehtäviin töihinsä.

Sään ennustaminen parantaa kiinteistön käyttömukavuutta

Suomalaiset sääolosuhteet ovat kuitenkin kiinteistötekniikalle ja sitä ohjaavalle automaatiolle haaste – perinteinen kiinteistöautomatiikka ohjaa laitteita nykyhetken tiedon perusteella ja reagoi muutoksiin viiveellä, eikä siten osaa ennakoida tulevaa. Käytännössä se tarkoittaa, että esimerkiksi jäähdytyskone menee päälle kun ulkona yli 15 astetta, ja se lähtee tuottamaan kylmää ottamatta kantaa siihen, tarvitaanko sisällä jäähdytystä vai ei.

Kun kiinteistön sisäolosuhteet heilahtelevat, näkyy se suoraan kiinteistön ylläpidosta vastaavan tahon palautteissa. Huoltomiehet saattavat myös tehdä hetkittäisiä muutoksia säätöihin palautteen pohjalta. Yksittäiset säädöt johtavat usein osaoptimointiin ja pitkässä juoksussa myös tilojen olosuhteiden heikkenemiseen.

Älykkyyttä ja analytiikkaa kiinteistöautomaatioon

Smartti Automaatio on pilvipalvelussa toimiva, uuden sukupolven kiinteistöautomaation ohjausratkaisu, joka hyödyntää paitsi kiinteistöautomaatiosta saatavaa dataa, myös IoT-antureista ja julkisista tietolähteistä saatavaa informaatiota, kuten esimerkiksi säädataa.

Se soveltuu parhaiten käytettäväksi toimistokiinteistöissä, kaupoissa ja kauppakeskuksissa, teollisuus- ja logistiikkakiinteistöissä sekä oppimisympäristöissä.

Tietokone pystyy tekemään datan pohjalta säätömuutokset, ja kaikki tapahtuu sekunneissa. Näin saadaan pidettyä olosuhteet kiinteistön sisällä mahdollisimman tasaisina. Smartti Automaatioon tuodaan lisäksi ulkopuolelta dataa, jonka avulla pystytään tekemään ennakointia. Jos esimerkiksi havaitaan, että sääennusteen mukaan seuraavana päivänä paistaa aurinko, voidaan lämmitystä pienentää jo aamuyöstä. Näin säästetään lämmitys- ja jäähdytysenergiaa.

Viihtyisät tilat ilman lisäinvestointeja laitteisiin

Käytännössä Smartti Automaatio toimii pilvessä, ja se integroidaan olemassa oleviin kiinteistöautomaation järjestelmiin.

Asiakkaan ei tarvitse uusia kiinteistöautomaatiolaitteistoa, sillä palvelussa hyödynnetään olemassa olevia laitteita. Jos kohteessa on jo olemassa kiinteistöautomaatiojärjestelmissä mittauksia, datan saa myös näistä hyötykäyttöön. Lisäksi kohteeseen voidaan viedä lisäsensoreita, jotka saadaan Smartti Automaation avulla keskustelemaan kiinteistön oman automaatiojärjestelmän kanssa.

Mikä on Smartti Automaatio?

  • Ennakoiva kiinteistöjen energianhallintajärjestelmä
  • Yhdistää dataa kiinteistöautomaatiojärjestelmistä, IoT-laitteista ja julkisista tietolähteistä
  • Ohjaa kiinteistön energianhallintaa jo ennakkoon datan perusteella
  • Parantaa kiinteistön eri teknisten järjestelmien välistä vuorovaikutusta parantaen näin energiatehokkuutta
  • Toimii pilvipalveluna, ei vaadi uusia investointeja laitteisiin
  • Vikasietoinen eli mahdolliset yhteysongelmat eivät vaikuta kiinteistön oman automaation toiminnan jatkuvuuteen.
  • Pienentää kiinteistön energiakustannuksia
  • Leikkaa kiinteistön hiilijalanjälkeä
  • Parantaa kiinteistön viihtyisyyttä

Tutustu Smartti Automaatioon ja ota yhteyttä

Lue lisää Smartti Automaatiosta:

Älykkäämpää kiinteistöautomaatiota ja pienempiä energialaskuja L&T Smartti Automaation avulla

Uuden sukupolven Smartti Automaation avulla ilmastotavoitteista totta

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.