Siirry sisältöön

Vinkki

Näin varmistat toimiston hygieniaturvallisuuden siivouskertojen välissä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Näin varmistat toimiston hygieniaturvallisuuden siivouskertojen välissä</span>

Koronatilanne on syksyn mittaan pahentunut entisestään. Pääkaupunkiseudulla ja useilla muillakin alueilla ollaan nyt kevään kaltaisessa tilanteessa: etätöitä suositellaan entistä vahvemmin ja toimistolla tulisi työskennellä vain sellaisten henkilöiden, joille se on työn suorittamisen kannalta kriittistä.

Kaikki eivät kuitenkaan suosituksista huolimatta pysty työskentelemään etäkonttorilta käsin. Silloin toimiston turvallisuus on pystyttävä varmistamaan paitsi turvavälein , myös muilla mahdollisilla keinoilla. Kysyimme sosiaali- ja terveysalan kiinteistö- ja tukipalvelujen liiketoimintapäälliköltämme Minna Cooperilta neuvoja turvalliseen toimistolla työskentelyyn.

Miten toimiston turvallisuus varmistetaan siivouskertojen välissä?

Monien L&T:n asiakkaiden tiloissa tehdään tällä hetkellä tehostettua ylläpitosiivousta , jossa huomiota kiinnitetään normaalia ylläpitosiivousta enemmän juuri kosketuspintojen puhdistamiseen.

"Normaalia siivousta lisäämällä ja kosketuspintojen tiheämmällä pyyhinnällä pidetään mikrobikanta kurissa ja vähennetään tartuntamahdollisuuksia. Desinfioinnilla sitä voidaan tehostaa", Cooper kertoo ja jatkaa:

”Vaikka tehostettu ylläpitosiivous ja muut desinfiointi- ja puhdistuspalvelut ovat nyt kysyttyjä, on tilojen puhtaanapito silti vain yksi osa turvallisuutta. Iso merkitys on siis myös sillä, mitä toimistossa tehdään siivous- tai desinfiointikertojen välissä. Miten esimerkiksi hygieniasuosituksia ja muita ohjeistuksia turvavälien, maskin käytön sekä sairaana kotona pysymisen suhteen noudatetaan oman henkilöstön keskuudessa."

Käsien desinfiointi vähentää mikrobien siirtymistä pinnoille


Cooperin mukaan erityisiä riskipaikkoja toimistolla työskenneltäessä ovat yhteiskäyttöiset välineet ja laitteet, kuten kahvinkeittimet, juoma-automaatit, jääkaapin ja muiden säilytystilojen vetimet, kopiokone, työaikaseurantalaitteet, saniteettitilat, kulkuväylien ovenkahvat ja hissin painikkeet. Näiden päivittäinen käyttöaste on korkea, jolloin myös tartuntariski kasvaa.

"Tässä hyvänä ohjenuorana toimii se, että ennen laitteiden käyttöä ja käytön jälkeen on aina syytä pestä tai desinfioida kätensä. Näin mahdolliset bakteerit ja virukset eivät siirry eteenpäin tai eväiden mukana suuhun. Töissä kannattaakin kantaa mukanaan käsidesinfiointiainetta, sillä aina käsienpesumahdollisuutta ei ole" Cooper toteaa.

Puhtaat työvälineet ja pinnat tarjoavat huonon kasvualustan tartuntataudeille


Käsien puhdistuksen lisäksi kannattaa omat työvälineet pyyhkiä desinfioivalla pyyhkeellä. Esimerkiksi kännykän painikkeet, näyttö, läppärin näppäimistö sekä muiden säännöllisesti mukana kulkevien tavaroiden, kuten avainten ja kulunvalvontakorttien pinnat keräävät epäpuhtauksia päivän aikana.

"Oman työpisteen kosketuspinnat kannattaa pyyhkiä töihin tullessa ja sieltä lähtiessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa myös käyttää samaa työpistettä, vaikka työskentelisikin avokonttorissa", Cooper sanoo.

Oikeilla desinfiointituotteilla toimistolla työskentelijät voivat itse huolehtia puhtaustason säilymisestä

Cooperin mukaan jokaisen oma terve järki on tärkein tekijä, jolla koronaviruksen kaltaisten tautien leviämistä pystytään tällä hetkellä parhaiten ehkäisemään. Sen lisäksi myös oikeilla, turvallista hygieniatasoa ylläpitävillä tuotteilla on iso merkitys.

L&T tuo turvaa toimistoarkeen kahdella erilaisella desinfiointituotepaketilla, joilla voidaan varmistaa oman henkilökohtaisen työpisteen hygienia sekä pienen toimiston tai tiimin tilojen puhtaus.

”Nämä paketit on koottu meidän hyväksi ja toimiviksi toteamistamme tuotteista. Esimerkiksi henkilökohtaisen työpisteen desinfiointiin tarkoitettu paketti sisältää tuotteita, jotka ovat täysin kloorittomia ja alkoholittomia. Tällöin ne eivät tiuhassakaan käytössä aiheuta yliherkkyysoireita tai vahingoita työvälineitä tai pintoja. Toinen, pienen toimiston käyttöön soveltuva paketti sen sijaan on oivallinen esimerkiksi yhteiskäyttöisten laitteiden ja toimiston yleisten tilojen, kuten neuvottelutilojen puhdistukseen”, Cooper kertoo.


Henkilökohtaisen työpisteen desinfiointipaketti:

  • Käsien desinfiointiin: 2 kpl TECCare Protect 600 ml -pumppupulloa
  • Työvälineiden desinfiointiin: 2 kpl TECCare Control -puhdistuspyyhepakettia
  • Työpöydän ja pintojen desinfiointiin: Käyttövalmis TECCare Control -desinfioiva pesuneste 500 ml ja kertakäyttöinen Fibra Basic -kuituliina (140 kpl)

Yleisten tilojen desinfiointipaketti esim. pieneen toimistoon:

  • Käsien desinfiointiin: 3 kpl Erisan Etasept 500 lm pumppupulloa (etanoli)
  • Pintojen puhdistukseen: Tork W14 -kosteat pintojen puhdistuspyyhkeet
  • Pintojen desinfiointiin: käyttövalmis Oxivir Plus Spray -desinfektioaine 750ml ja kertakäyttöinen Fibra Basic -kuituliina (140 kpl)

 

 

Tilaa toimiston desinfiointipaketit tästä

 

Vinkki: voit tilata vaikka useamman paketin kumpaakin vaihtoehtoa riippuen toimistosi tarpeista ja koosta!

 

Kaipaatko lisätietoja?

Koronavirukseen liittyvistä palveluistamme:
Koronavirustietopaketti asiakkaille

Käyttämistämme TECCare® -desinfiointiaineista ja -menetelmistä:
Minna Cooper, liiketoimintapäällikkö
Sosiaali- ja terveysalan kiinteistö- ja tukipalvelut
minna.cooper@lassila-tikanoja.fi

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.