Siirry sisältöön

Vinkki

Desinfiointisiivous ylläpitää hygieniaa kaupoissa ja kauppakeskuksissa

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Desinfiointisiivous ylläpitää hygieniaa kaupoissa ja kauppakeskuksissa</span>

Tehostettu siivous pitää kaupat ja kauppakeskukset puhtaina pandemian aikana. Miten siivoojat varmistavat, että kaupassakäynti on mahdollisimman turvallista meille kaikille?

Poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellisia tekoja myös siivouksen ammattilaisilta. Heidän ansiostaan yhteiskunnan rattaat pyörivät ja arjen perusasiat onnistuvat poikkeustilanteesta huolimatta.

Vaikka hygieniasta on pidetty hyvää huolta aiemminkin, koronan myötä kosketuspintojen desinfioinnista on tullut äärimmäisen tärkeää . Ilman siivoojien rautaista ammattitaitoa viruksen leviämismahdollisuudet olisivat huomattavasti vapaammat.

“Vuoden 2020 keväällä desinfiointisiivouksen tarve räjähti käsiin”, kertoo L&T:n siivouksen palvelumestari Mirja Venäläinen , jolla on 10 vuoden työkokemus kauppakeskuksen siivouksesta.

Kaupoissa keskitytään nyt kriittisten kosketuspintojen puhdistukseen

Tehostetussa ylläpitosiivouksessa jokainen kosketuspinta desinfioidaan ja puhdistetaan huolellisesti.

"Normaalia siivousta lisäämällä ja kosketuspintojen tiheämmällä pyyhinnällä pidetään mikrobikanta kurissa ja vähennetään tartuntamahdollisuuksia. Desinfioinnilla sitä voidaan tehostaa", L&T:n sosiaali- ja terveysalan kiinteistö- ja tukipalvelujen liiketoimintapäällikkö Minna Cooper kertoo.

Myymälätiloissa ja kauppakeskuksissa siivoojamme kiinnittävät nyt erityistä huomiota esimerkiksi ostoskorien kahvoihin ja hedelmävaakoihin, kaiteisiin, kylmäkaappien oviin, pullonpalautuspisteisiin, ostoskoreihin sekä hissien kosketuspintoihin. Siivouskertoja ja desinfiointiaineiden käyttöä lisäämällä voidaan näiden kosketuspintojen turvallisuudesta huolehtia epidemian aikana.

“ Desinfiointisiivouksesta on tullut jokapäiväistä rutiinia. Päivystäjä tekee kierroksen useita kertoja päivässä”, Venäläinen tarkentaa. “Kaikki, mihin asiakas voi koskea, pyritään puhdistamaan.”

Päivittäin tehtävän tehostetun ylläpitosiivouksen lisäksi koronaa kampitetaan epidemiasiivoukseen erikoistuneiden iskuryhmien avulla. Jos tiloissa epäillään koronaa, iskuryhmä kutsutaan paikalle desinfioimaan altistuneet tilat lattiasta kattoon.

Työntekijöitä on opastettu turvallisiin työskentelytapoihin

Samalla kun siivoojat huolehtivat asiakkaiden ja kaupan henkilöstön terveydestä ja turvallisuudesta, myös heidän omasta turvallisuudesta on pidettävä huolta. Vahvan ammattiosaamisen lisäksi he tarvitsevat suojakseen oikeanlaiset varusteet.

Suojavarusteiden oikeaoppinen käyttö olikin yksi ensimmäisistä asioista, joita painotettiin heti pandemian alkumetreillä.

“Olemme opastaneet kaikkia siivoojiamme oikeaoppiseen käsien pesuun ja suojakäsineiden  käyttöön”, Venäläinen kertoo. “Siivoushuoneet onvarustettu käsidesillä ja kertakäyttökäsineillä, jotta kaikille varmasti riittää suojavarusteita. Myös kasvomaskit ovat käytössä.”

Suojavarusteiden käytön lisäksi siivoojia on kehotettu pitämään turvaväliä ja välttämään lähikontaktia asiakkaisiin mahdollisuuksien mukaan. “Esimerkiksi WC-tilat suljetaan siivouksen ajaksi, jotta työt voi tehdä turvallisesti”, Venäläinen kertoo.

Venäläinen toivookin, että asiakkaat pitäisivät huolta turvaväleistä kaupassa käydessään , jotta asiointi olisi turvallista niin asiakkaille kuin työntekijöillekin. “Kaupat ja kauppakeskukset eivät ole juuri nyt oikea paikka kokoontumisille”, hän huomauttaa.

Positiivinen palaute kannustaa jaksamaan vaativassa työssä

Poikkeuksellinen tilanne ei ole ollut siivoojille helppo. Siksi asiakkailta saatu positiivinen palaute kannustaa jaksamaan. Myös esimiehet ja työnantaja antavat vahvan tukensa kaikille siivouksen parissa työtä tekeville.

“Siivoojat tekevät todella tärkeää työtä”, Venäläinen kehuu. “He tekevät parhaansa, jotta kaupassa olisi kaikille turvallista käydä.”

Nyt onkin hyvä hetki kiittää siivoojia siitä arvokkaasta työstä, jota he tekevät poikkeuksellisessa tilanteessa – turvavälin päästä, tietenkin. Ilman heitä arki pandemian keskellä olisi huomattavasti turvattomampaa meille kaikille.

Me pidämme huolta kauppojen ja kauppakeskusten siisteydestä – pitäkää te etäisyyttä

Me L&T:llä lupaamme huolehtia tilojen puhtaudesta ja kiinteistöjen olosuhteista, ja rohkaisemme samalla jokaista suomalaista huolehtimaan toisistaan. Se onnistuu parhaiten Turvavälittämällä, eli pitämällä kanssaeläjiin fyysistä etäisyyttä.

Lue, miten L&T ja meistä jokainen voi Turvavälittää

Lisätietoa ekologisista ja turvallisista desinfiointimenetelmistä saat asiantuntijaltamme:


Minna Cooper, liiketoimintapäällikkö
Sosiaali- ja terveysalan kiinteistö- ja tukipalvelut
minna.cooper@lassila-tikanoja.fi

Lue lisää infektiontorjuntaratkaisuistamme ja pyydä tarjous

Kaipaatko lisätietoja?

Koronavirukseen liittyvistä palveluistamme:
Koronavirustietopaketti asiakkaille

Joko teidän toimistollanne on siirrytty asteittain tai kokonaan paikan päällä työskentelyyn? Kaipaatko vinkkejä turvavälien säilyttämiseen ja turvalliseen työskentelyyn uudenlaisen arjen keskellä?

Kokosimme avuksesi maksuttoman oppaan, jonka voit ladata itsellesi alta.

Lataa opas: Turvallinen työskentely toimistolla

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.