Siirry sisältöön

Vinkki

Valoon reagoiva katalyysipinnoite pitää pinnat puhtaana ilman kemikaaleja

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Valoon reagoiva katalyysipinnoite pitää pinnat puhtaana ilman kemikaaleja</span>

Valokatalyysikäsittelyllä saadaan aikaan itsedesinfioiva pinta nopeasti ja turvallisesti niillekin pinnoille, joiden puhdistaminen on hankalaa perinteisin menetelmin. Tehokas ja turvallinen antimikrobinen valokatalyysipinnoite soveltuu sisä- ja ulkotiloihin, ja desinfioi pinnat jopa huonevalon vaikutuksesta. Katalyysipinnoitteen avulla erityissiivouksen tarve vähenee, millä on vaikutusta myös kemikaalien käyttötarpeeseen.

Erinomainen ratkaisu korkean käyttöasteen tiloihin

Kaikkia pintoja ei ole käytännössä mahdollista jatkuvasti desinfioida perinteisin menetelmin. Niiden puhtaus on silti merkittävässä roolissa infektioiden torjunnassa. Ovenkahvat, kaiteet ja painikkeet ovat pintoja, joita kosketellaan paljon ja joista taudinaiheuttajat helposti leviävät.  Katalyysipinnoite on huomaamaton ja soveltuu lähes kaikille pinnoille, myös tekstiileille.

Katalyysipinnoittaminen on erinomainen tapa parantaa hygieniaturvallisuutta tiloissa, joissa on paljon eri pintamateriaaleja ja joiden käyttöaste on korkea. Esimerkiksi läpikulkupaikkojen, odotushuoneiden tai kokoustilojen istuimet, ovet ja pöytäpinnat tai muuten yhteiskäytössä olevat tavarat ja tekstiilit voidaan pinnoittaa. Valokatalyysilla voidaan parantaa hygieniatasoa myös asuinkiinteistöissä ja myymälöissä.

64A9012A-38E8-417F-9EC3-254C00718B42

Pinnoite aktivoituu normaalissa huonevalossa ja desinfioi myös varjoisat pinnat

Valokatalyysikäsittelyssä pinnoille ruiskutetaan titaanidioksidipinnoitetta, joka valoon reagoidessaan alkaa muodostaa happiradikaaleja. Nämä puolestaan tuhoavat mikrobeja ja muita taudinaiheuttajia kappaleen pinnalta. Titaanidioksidi on ei-allergisoiva yhdiste, jota käytetään mm. aurinkovoiteissa sekä väriaineena joissakin elintarvikkeissa.

Pinnoite aktivoituu normaalissa huonevalossa. Se sisältää valon sirontaa tehostavaa hopeaa, mikä lisää katalyysikäsittelyn tehoa myös varjoisammilla pinnoilla kuten pöytien alapinnoilla tai verhojen laskoksissa.

Itsedesinfioivan pinnan torjuntateho on tutkimuksissa osoittautunut erittäin hyväksi. “Olimme kehittäneet menetelmän erilaisten kausiepidemioiden kuten noro- ja influenssaviruksen torjuntaa ajatellen. Kun koronapandemia alkoi, meillä oli valmiina tehokas tapa osallistua sen torjuntaan ja tukahduttamiseen”, toteaa Nanoksin toimitusjohtaja Jukka Laks.

Valokatalyysi vähentää erityissiivouksen ja kemikaalien tarvetta

Vaikka monia tiloja siivotaan koronapandemian vuoksi tehostetusti , taudinaiheuttajat voivat tarttua ja levitä kosketuspinnoilla siivouskertojen välillä. Valokatalyysipinnoitteen avulla pinnat desinfioituvat jatkuvasti. Pinnoite ei kuitenkaan poista perussiivouksen tarvetta. Pinnat on edelleen pidettävä puhtaina näkyvästä liasta, jotta pinnoite saa riittävästi valoa ja pystyy toimimaan tehokkaasti.

Valokatalyysikäsittely pienentää kuitenkin tarvetta erityissiivoukseen ja voimakkaiden desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön, ja vähentää siksi myös siivoamisesta syntyvää ympäristökuormitusta. Koska valokatalyysissa desinfioituminen tapahtuu käsitellyn alueen pintakerroksessa, huoneilmaan ei vapaudu mitään haitallisia aineita. Sisäilman laatu pysyy hyvänä, koska erityispuhdistusaineiden tarve vähenee.

Kertakäsittelyn teho kestää kokonaisen vuoden

Valokatalyysikäsittely tehdään ruiskuttamalla. Käsiteltävä tila on käytettävissä nopeasti ruiskutuksen jälkeen, ja pinnoite saavuttaa täyden tehonsa noin vuorokauden kuluessa käsittelystä. Patentoitu levitysmenetelmä varmistaa sen, että pinnoitekerros on mikroskooppisen ohut. Näin se ei aiheuta muutoksia käsiteltyjen pintojen tuntumaan tai väriin. Käsittely uusitaan 12 kuukauden välein. Näin varmistetaan, että mekaaninen kulutus ei ole vähentänyt sen tehoa millään pinnoilla.

nanoksipinnoite

Valokatalyysipinnoite on vastuullinen valinta

L&T pyrkii jatkuvasti löytämään uusia vastuullisia ja kestäviä menetelmiä siivoukseen ja hygieniaturvallisuuden ylläpitoon. “ Seuraamme aktiivisesti uusimpia tehokkaita puhdistusmenetelmiä infektioiden torjuntaan. Valokatalyysipinnoittaminen on erinomainen tekniikka, sillä sen soveltuvuus eri pinnoille on hyvä ja se on turvallinen sekä asiakkaille, pinnoituskäsittelyn tekijöille että ympäristölle”, toteaa L&T:n liiketoimintapäällikkö Minna Cooper. “Haluamme tarjota asiakkaillemme vastuullisia, toimivia ratkaisuja.”

Valokatalyysipinnoitteen hyödyt

  • huonevalossa aktivoituva itsedesinfioiva pinta tuhoaa taudinaiheuttajat
  • soveltuu lähes kaikille pinnoille ja hankalasti puhdistettaviin paikkoihin
  • pinnoituskäsittely ei rajoita tilan käyttöä pitkäksi aikaa
  • turvallinen, ympäristöystävällinen ja kemikaaliton menetelmä
  • teho kestää vuoden käsittelystä
  • vähentää erityissiivouksen ja kemikaalien tarvetta

Tilaa katalyysipinnoitus alla olevan painikkeen kautta tai ota suoraan yhteyttä asiantuntijaamme:


Minna Cooper, liiketoimintapäällikkö
Sosiaali- ja terveysalan kiinteistö- ja tukipalvelut
minna.cooper@lassila-tikanoja.fi

 

Lue lisää infektiontorjuntaratkaisuistamme ja pyydä tarjous

 

 

Kaipaatko lisätietoja?

Koronavirukseen liittyvistä palveluistamme:
Koronavirustietopaketti asiakkaille

Joko teidän toimistollanne on siirrytty asteittain tai kokonaan paikan päällä työskentelyyn? Kaipaatko vinkkejä turvavälien säilyttämiseen ja turvalliseen työskentelyyn uudenlaisen arjen keskellä?

Kokosimme avuksesi maksuttoman oppaan, jonka voit ladata itsellesi alta.

 

Lataa opas: Turvallinen työskentely toimistolla

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.