Siirry sisältöön

Vinkki

Molok®-jätesäiliöiden huoltosopimus parantaa taloyhtiön arkea

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Molok®-jätesäiliöiden huoltosopimus parantaa taloyhtiön arkea</span>

Kiertotalouden edelläkävijät Lassila & Tikanoja ja Molok Oy ovat aloittaneet valtakunnallisen Molok®-syväkeräyssäiliöiden huoltoyhteistyön. Jatkuvan huoltosopimuksen avulla taloyhtiön arki helpottuu, kierrätys tehostuu ja taloyhtiön kassaan kertyy selvää säästöä.

Molok®-syväkeräyssäiliöt on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä, mistä kertovat myös Molok Oy:n tuotteilleen antamat takuut. Molok®-jätesäiliön runkokaivolla takuu on jopa 10 vuotta, kansilla ja nostosäkeillä kaksi vuotta.

Säännöllisellä huolenpidolla Molok®-jätesäiliöiden käyttöikä pitenee entisestään . Vanhimmat edelleen käytössä olevat Molok®-syväkeräyssäiliöt ja nostosäkit ovat yli 20 vuotta vanhoja ja palvelevat päivittäisessä käytössä edelleen.

Ehjä ja siisti jätepiste kannustaa asukkaita kierrättämään entistä tehokkaammin. Näin ollen Molok®-jätesäiliöiden huolenpidolla pidennetty käyttöikä säästää eurojen lisäksi luonnonvaroja ja pienentää koko taloyhtiön hiilijalanjälkeä.

Miksi huoltosopimus ylipäätään on tarpeen?

Molok®-syväkeräyssäiliöiden ainutlaatuisuus perustuu osittain maahan upotettavaan jätesäiliöön. Maan alla jätteet pysyvät viileässä, suojassa suoralta auringonpaisteelta ja pakkautuvat pieneen tilaan. Suuren vetoisuuden ja hygieenisyyden ansiosta roska-astioiden tyhjennysväli pitenee, mikä säästää sekä rahaa että ympäristöä.

Maanalaisen osan vuoksi Molok®-syväkeräyssäiliöt tyhjennetään eri tavalla kuin perinteiset pinta-astiat. Molok®-jätesäiliön sisässä on suuri nostosäkki, jota ei ilman ammattitaitoa ja -kalustoa saa poistettua jätesäiliöstä. Tästä syystä asukkaiden on mahdotonta havaita, mikäli nostosäkki on revennyt tai vioittunut muilla tavoin. Revennyt säkki luo aina työturvallisuusriskin jäteastiat tyhjentävälle jätehuollon ammattilaiselle. Ennenaikaisen repeämisen voi aiheuttaa esimerkiksi jätesäiliön sisään päässyt vesi, joka jäädyttää nostosäkin kiinni säiliöön. Juuri tästä syystä Molok®-syväkeräyssäiliötä ei pidä koskaan mennä pesemään omin päin.

Taloyhtiön käytössä olevalla Molok®-syväkeräyspisteellä päivittäinkään asioiva asukas ei välttämättä osaa kiinnittää huomiota epäkohtiin, elleivät ne selvästi vaikeuta Molok®-jätesäiliöiden käyttöä. Löystynyt sarana, törröttävä ruuvi, kulunut kyltti tai pienen pieni halkeama eivät välttämättä tunnu raportoinnin arvoisilta asioilta, mutta ajan saatossa pienistäkin vioista kasvaa isoja ongelmia, mikäli niitä ei korjata. Molok Oy:n valtuutettuna huoltokumppanina L&T käyttää ainoastaan alkuperäisiä varaosia ja hoitaa huoltotyöt valmistajan ohjeistusten mukaan.

On myös hyvä muistaa, että jätehuoltomääräysten mukaan jäteastian haltija on velvollinen huolehtimaan sen kunnossapidosta ja säännöllisestä pesusta huolimatta siitä, onko käytössä Molok®-syväkeräyssäiliö vai perinteinen pinta-astia. Jatkuvan huoltosopimuksen ansiosta taloyhtiössä voidaan huoletta jatkaa arkisia askareita ja jätepisteen käyttöä varmana siitä, että Molok®-syväkeräyspiste pysyy jatkossakin siistinä, puhtaana ja ehjänä ilman asukkaiden vaivannäköä.

Mitä Molok®-jätesäiliöiden huoltosopimus sisältää?

Molok®-jätesäiliöiden huoltosopimuksen sisältö räätälöidään aina L&T:n asiantuntijan avustuksella taloyhtiön tarpeisiin sopivaksi. Varsinkin pienissä taloyhtiöissä Molok®-syväkeräyssäiliöiden pesu ja kuntotarkastus kerran vuodessa riittää . Suurissa taloyhtiöissä, joissa päivittäin kertyvän kotitalousjätteen ja jätepistettä käyttävien asukkaiden määrä on moninkertainen, tarpeet ovat erilaisia. Huoltosopimukseen sidottu tarkastusväli ja sen yksityiskohtainen sisältö sovitaan aina yhdessä asiakkaan ja L&T:n huoltoammattilaisen kesken.

Huolimatta tarkastusvälistä ja muista ehdoista, jokaiseen huoltosopimukseen sisältyy aina ammattitaidolla suoritettu, valmistajan tuotekoulutusten ja ylläpitosuunnitelman mukainen vaahtopesu sekä huolellinen kuntotarkastus. Pienet viat, kuten löystyneet ruuvit ja saranat, laitetaan kuntoon välittömästi tarkastuksen yhteydessä. Huoltosopimukseen on mahdollista sisällyttää myös suuremmat korjaustyöt, kuten irronneiden tai kuluneiden kylttien vaihto, graffitien poisto tai kuluneen verhoilulaudan korjaus. Riippumatta sopimuksen sisällöstä taloyhtiö saa aina tiedon havaituista ongelmakohdista muutosehdotuksineen, minkä jälkeen korjaustoimenpiteistä sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Kuntokartoituksen yhteydessä L&T huolehtii jätepisteen ympäristön siisteydestä, jotta Molok®-syväkeräyspiste pysyy viihtyisänä ja sen käyttö voi jatkua keskeytyksettä.

Miksi Molok®-jätesäiliöiden säännöllinen kuntokartoitus on tarpeen?

Kuten jo totesimmekin, ajan saatossa pienikin vika tai kauneusvirhe voi hoitamattomana kasvaa suureksi ongelmaksi. Niinkin harmittomalta tuntuva asia kuin löystynyt ruuvi voi repäistä vaatteen rikki tai tehdä iholle ikävän haavan. Eikä ole ennenkuulumatonta sekään, että liian huonoon kuntoon päässyt jätesäiliö on keskeyttänyt koko jätehuollon. Molok®-jätesäiliön säännöllisellä kuntotarkastuksella varmistetaan, ettei turhia riskitekijöitä pääse syntymään ja jätehuolto estymään.

Koulutettu ammattilainen havaitsee nopeasti pienetkin epäkohdat, joita Molok®-jätesäiliöiden ahkera ja joskus turhan kovakourainenkin käyttö voi aiheuttaa. Kuntotarkastuksessa ammattilainen käy läpi säiliön ulkopinnat kannen kuntoa ja nostovarusteita sekä mahdollisia lukitusjärjestelmiä ja aukipitosalpoja myöten. Samalla tarkistetaan jätelajikylttien kunto, sillä kulunut kyltti vaikeuttaa sekä jätteiden lajittelua että jätesäiliöitä tyhjentävän jätehuoltoyhtiön työskentelyä.

L&T:n tarjoamiin huoltopalveluihin kuuluvat myös Molok®-jätesäiliöiden sisällä olevien nostosäkkien tarkistus ja uusiminen, sisäsäiliöiden tarkastus ja korjaus sekä jätesäiliöiden verhoilun korjaukset ja pintakäsittelyt. Molok®-syväkeräyspisteen käytön helppoutta ja toiminnallisuuksia voidaan parantaa monilla eri tavoin, esimerkiksi jätejakeiden lisäyksellä , oikeaoppiseen kierrätykseen opastavilla ohjekylteillä tai värillisillä luukuilla, joiden ansiosta taloyhtiön nuorimmatkin asukkaat oppivat nopeasti, mikä jätelaji kuuluu mihinkin astiaan.

Mitä Molok®-jätesäiliöiden jatkuva huoltosopimus maksaa?

Huolettoman arjen ei tarvitse olla kallista – L&T:n tarjoamien Molok®-jätesäiliöiden  huoltosopimusten matalat vuosikustannukset tuovat taloyhtiölle enemmän ennakoitavuutta . Lisäpalveluilla varmistat, että kaikki tarvittavat korjaus- ja muutostyöt, kuten kerättävien jätejakeiden lisäys jätehuoltomääräysten muuttuessa tai ilkivallan aiheuttamien graffitien poisto, hoidetaan viivytyksettä. Taloyhtiölle voidaan tehdä myös erillinen Molok®-syväkeräyspisteen pitkän tähtäimen suunnitelma , jonka avulla korjaustarpeen ennakointi ja budjetointi on helpompaa kuin koskaan.

Ennakoiva kunnossapito on aina edullisempaa kuin suurten ongelmien korjaus tai akuutit toimenpiteet yllättävissä vika- ja vahinkotilanteissa. Hätiköiden tehdyt päätökset ovat usein huonoja ja kalliita – kun L&T hoitaa syväkeräyssäiliöiden ylläpitopalvelut, pesut, peruskorjaukset ja huollot, voidaan taloyhtiössä keskittyä leppoisaan arkeen ja samalla rahaa jää säästöön muita kunnostustöitä varten.


Haluatko tietää lisää Molok®-jätesäiliöiden huoltosopimuksesta ja sen hyödyistä? Tai haluatko kysyä muovinkeräyksen järjestämisestä? Tiedätkö, miten taloyhtiösi Molok®-jätepiste muunnetaan helposti ja nopeasti vastaamaan muuttuvia jätehuoltomääräyksiä? Me autamme! Soita meille numeroon 010 636 6400 ja kysy lisää tai ota yhteyttä tämän lomakkeen kautta .

 

Lue lisää ja pyydä tarjous

 


Lue myös:

Muovinkeräys muuttuu pakolliseksi pääkaupunkiseudulla – L&T ja Molok Oy vastaavat tarpeeseen

10 kysymystä ja vastausta Molok®-jätesäiliöiden huollosta

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.