Siirry sisältöön

Asiakastiedote

Asunnossa kylmä ja patterit viileänä?

  • 1 minuutin lukuaika

Ilmojen viiletessä asuntojen sisäilma voi tuntua viileältä ja patterit saattavat vaikuttaa kylmiltä. Asuntojen sisälämpötilat kiinnittävät huomion, joten kannattaa tarkistaa seuraavat seikat ennen huoltomiehen tilaamista paikan päälle:

Onko lämpöpatteri kylmä? Se ei automaattisesti tarkoita, että sisälämpötila on muuten alhainen. Jos sisälämpötila on yli 20 astetta, pattereissa on tuskin vikaa. Asunnon normaali sisälämpötila on 20-23 astetta ja isännöitsijä päättää, jos koko talon lämpötiloja halutaan nostaa korkeammaksi.

Patterit Rakennuskannan yleisin lämmitystapa on vesikeskuslämmitys, jossa pattereissa kiertää ulkoilman lämpötilan mukaan säädetty lämmin vesi. Kun ilmat kylmenevät ulkona, patterissa kulkevaa vettä aletaan lämmittää pikkuhiljaa - patterit eivät siis lämpene hetkessä.

Ikkunat ja verhot. Sulje ikkunat sekä ovet ja huolehdi tiivisteiden kunnosta. Sälekaihtimien ja verhojen sulkeminen estää lämmön karkaamista asunnosta, mutta samalla verhot saattavat peittää patterit - sijoittelussa kannattaa huomioida ettei patterin tai termostaatin eteen saa laittaa huonekaluja tai verhoja.

Lisätietoja lämmitykseen liittyen löydät täältä.

Sähköisen huoltopyyntölomakkeen avulla voit pyytää kiinteistönhoitajan paikalle, jos pattereissa vaikuttaisi olevan vikaa tai huoneistoon tarvitsee tehdä olosuhdemittausta. Kaikki muutkin huoltopyynnöt onnistuvat samalla sähköisellä huoltopyyntölomakkeella.