Siirry sisältöön

Blogi

Monimuotoinen työyhteisö on meidän vahvuutemme

Lotta Palonen | HR-asiantuntija | Kiinteistöpalvelut
Lotta Palonen | HR-asiantuntija | Kiinteistöpalvelut
  • 2 minuutin lukuaika
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Monimuotoinen työyhteisö on meidän vahvuutemme</span>

Meillä L&T:ssä työskentelee saman katon alla väkeä monenlaisilla koulutus- ja kulttuuritaustoilla. Monimuotoisuus on rikkautta ja ehdottomasti yksi vahvuuksistamme.

Monimuotoisten työyhteisöjen vahvuuksista on viime vuosina julkaistu useita tutkimuksia, jotka osoittavat, että monimuotoiset yhteisöt ovat luovempia ja tekevät parempaa tulosta (esimerkiksi McKinseyn tuore raportti ”Diversity wins” tämän vuoden toukokuulta).

Pyrimme monin keinoin työllistämään muun muassa maahanmuuttajia, vaikeasti työllistyviä, uudelleenkouluttautuvia sekä nuoria. Haluamme osaltamme avata ovia työelämään myös heille, joille se on syystä tai toisesta osoittautunut haastavammaksi. Tämä täytyy tehdä vastuullisesti ja reilusti.

Meillä L&T:ssä reiluus pyritään varmistamaan monin pienin ja isommin keinoin.

Fiksu, valmentava esihenkilötyö


Kaikki uudet esihenkilöt osallistuvat monimuotoisuuden johtamisen koulutukseen. Siinä kerrotaan monimuotoisen työyhteisön eduista ja vahvuuksista, käydään läpi L&T:n tapa toimia ja aiheeseen liittyvä lainsäädäntö sekä annetaan eväitä monimuotoisen tiimin johtamiseen. Siivous- ja tukipalvelujen esimiehet osallistuvat lisäksi L&T:n ulkomaan kansalaisten rekrytoinnin koulutukseen. Toisen maan kansalaisen rekrytoinnissa pitää ymmärtää työnhakijan lähtötilanne ja tuntea lainsäädäntö hyvin.

Uudistimme siivoustyön organisaatiomme vuoden 2020 alussa ja linjasimme, että vuoden loppuun mennessä lähiesimiehellä voi olla enintään 30 siistijää tiimissään. Jokainen uusi palvelumestarimme on valittu tehtäväänsä lähijohtajuustaitojensa ansiosta.

Prosessit kunnossa


Työaika, vuorokausilepo, viikkolepo, palkka, palkan lisät, irtisanomisajat – L&T:llä noudatetaan työehtosopimusta kaikessa, kuten kuuluukin. Työvuorosuunnittelu tapahtuu järjestelmässä, joka estää työehtosopimuksen vastaisten työvuorolistojen teon.

Työntekijän palkan on tultava tismalleen oikein. Olemme linjanneet, että hyväksyttävä raja virheille palkanmaksussa menee noin 2 promillessa kaikista tuntikirjauksista. Jos esihenkilön tiimissä on yli viisi tuntikirjausvirhettä, tarjoamme esihenkilölle lisäkoulutusta palkanmaksuun. Inhimillisten virheiden sattuessa tukena selvittelyssä ovat aktiiviset luottamusmiehet ja napakka HR.

Tarjoamme lakisääteistä laajemman työterveyshuollon. Työhyvinvoinnin tukena meillä on sairauskassa, joka korvaa jäsenilleen mm. 80% useimmista erikoislääkärikäynneistä ja kaikki Kela-korvattavat lääkkeet täysimääräisenä.

Työsopimuspohjat meillä on suomeksi ja englanniksi. Teemme myös sisäistä viestintää sekä suomeksi että englanniksi.

Kuulumme itse tilaajavastuu.fi-palveluun ja edellytämme sitä myös kaikilta toimittajiltamme ja alihankkijoiltamme. Alihankintojen ketjuttaminen on meillä kielletty.

Osaava ja erikoistunut HR


Reilun ja monimuotoisen työyhteisön rakentaminen vaatii erityisosaamista.

Esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden perehdyttämisessä pitää varmistaa, että työntekijä tietää oikeutensa ja vastuunsa sekä ymmärtää työyhteisön pelisäännöt ja mitä häneltä odotetaan. Tunnemme suomalaiset oleskelulupaprosessit erittäin hyvin ja lakisääteisten työnantajavelvollisuuksien mukaisten lomakkeiden lisäksi toimitamme kaikille niin haluaville työntekijöillemme myös muut todistukset, jotka meidän työnantajana on paljon työntekijää helpompi hankkia. Jokaisella työntekijällämme pitää olla henkilökohtainen pankkitili, jolle palkka maksetaan. Tällä pyrimme omalta osaltamme varmistamaan, että palkka menee työntekijälle eikä kolmansille osapuolille.


Työllistämme tällä hetkellä Suomessa 85 eri kansallisuuden edustajia ja 73 % työntekijöistämme suosittelisi L&T:tä työpaikkana muille. Olemme tehneet paljon monimuotoisen ja reilun työyhteisön rakentamiseksi ja työ jatkuu edelleen.

Lue lisää L&T:n monimuotoisuustyöstä

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.