Siirry sisältöön

Referenssi

Kemikaaliton Twister-menetelmä saa K-Citymarketin lattiat hohtamaan

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kemikaaliton Twister-menetelmä saa K-Citymarketin lattiat hohtamaan</span>

L&T:n siivouspalveluissa on käytössä innovatiivinen menetelmä, jolla lattiapinnat saadaan kiiltäviksi ilman kemikaaleja. Kouvolan K-Citymarketissa lattiat puhdistuvat nyt Twister-laikkojen avulla vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Ja mikä parasta: jälki on huippulaadukasta.

Kouvolassa, aivan kuutostien kyljessä asiakkaita imuroi kauppakeskus Veturi. Kauppakeskuksen K-Citymarketissa käy kuukausittain lähes satatuhatta asiakasta. Jatkuva ihmisvirta tietää haasteita puhtaanapidolle ja lattioiden siivoukselle: etenkin syksyllä ja talvella hiekkaa, kuraa ja loskaa riittää.

L&T on vastannut K-Citymarketin siivouksesta vuoden verran. Alussa isojen lattiapintojen siivouksessa oli haasteita: lattia oli kiilloton ja samea , koska puhdistusaine ei pureutunut riittävän syvälle ja poistanut pinttynyttä likaa.

Sitten päätettiin siirtyä Twister-siivousmenetelmään. Menetelmän sa laisuus on timanttipinnoitteiset laikat , jotka käyvät normaaleihin yhdistelmäkoneisiin . Niiden lisäksi tarvitaan vain puhdasta vesijohtovettä. Kemiallisia puhdistusaineita ei käytetä lainkaan.

Lopputulos on perinteisiä menetelmiä selvästi parempi jahuomattavasti vastuullisempi ratkaisu ympäristön kannalta. Kun puhdistusaineita ei käytetä , asiakkaiden ja työntekijäiden ei tarvitse hengittää voimakkaita kemikaalien tuoksuja, mikä vaikuttaa merkittävästi myös asiakas- ja työntekijäkokemukseen.

 

Vastuullisuus ohjaa valintoja myös siivouksessa

Kouvolan K-Citymarketin kauppias Lasse Keränen on ollut Twister-siivoukseen tyytyväinen.

”L&T ehdotti tätä uutta menetelmää, kun huomasimme, ettei totutuilla toimintatavoilla päästy haluttuun lopputulokseen. Twister-pesun jälkeen eron huomasi selvästi: lattia kiiltää ja myymälän kokonaisilme on siistimpi. Lattian siisteydellä on iso merkitys asiakaskokemuksen kannalta, koska asiakkaat huomaavat sen aina ensimmäisenä. Myös palaute on siisteyden suhteen herkässä.”

K-kauppiaalle kaikissa valinnoissa painavat myös vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys.

”Ekologisuus oli merkittävä syy Twisterin valintaan. Siivous, jossa ei käytetä kemikaaleja , on helppo valinta. Asiakkaat vaativat vastuullisuutta ja eettisyyttä myös kaupan tuotteilta. Miksi samaa ei vaadittaisi myös siivoukselta”, Keränen pohtii.

 

twister_003

Twister on täysin kemikaaliton puhdistustapa

Twister on L&T:n palveluvalikoimassa se vieläkin ekologisempi vaihtoehto ja nimenomaan ympäristöystävällisyytensä johdosta olennainen osa L&T:n Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelmaa .

”Kun vesi, laikka ja yhdistelmäkone riittävät eikä kemikaaleja tarvita, emme kuormita luontoa yhtään enempää kuin tarpeen. Lattiavahat ja niiden poistoaineet ovat vahvaa tavaraa, ja vahoista saattaa irrota myös pöly ä sisäilmaan”, sanoo kehityspäällikkö Paula Silvennoinen .

”Twister-laikat on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Siksikin ne sopivat hyvin meidän omiin ympäristöarvoihimme, silläpyrimme monin keinoin minimoimaan siivouksesta ympäristölle aiheutuvia haittoja.”

Twisteriin siirryttäessä henkilökunnalta ei vaadita erityisosaamista, mutta sisäisillä koulutuksilla varmistetaan, että menetelmä tulee tutuksi ja sitä osataan käyttää oikein.

”Koulutamme ja opastamme siivoojat käyttämään Twister-menetelmää. Vaikka erityisosaamista ei vaadita, eri puhdistusvaiheille ja pinnoille on olemassa omat laikkansa ja tämä täytyy huomioida menetelmän käytössä. Varmistamme siivoojien osaamisen verkkokoulutuksilla , kohdekohtaisilla opastuksilla sekä hyvällä lähiesimiestyöllä ", Silvennoinen kertoo.

twister_006

Nopeasti puhdasta jälkeä

Asiakasryhmän päällikkö Marjut Isotalo L&T:ltä vastaa osaltaan Kouvolan Citymarketin asiakkuudesta. Hänen mukaansa Twister-siivouksella homma hoituu sutjakammin kuin vanhoilla menetelmillä.

”Nopeus on selkeä etu. Normaaleihin pesulaikkoihin ve rrattuna timanttilaikat ovat hieman kalliimpia, mutta säästöä tulee vastaavasti kemikaalien kustannuksissa”, Isotalo kertoo.

”Tarjosimme itse ratkaisua kauppiaalle, ja hän tarttui siihen innokkaasti. Lattiat muuttuivat esimerkillisen kiiltäviksi sen jälkeen, kun olimme siirtyneet Twisterin käyttöön.”

L&T hoitaasiivouksenlisäksi myös K-Citymarketinjätehuoltoa. Yhteistyö on kauppias Lasse Keräsen mukaan sujunut hyvin.

”Käymme kaikki asiat läpi vähintään parin kuukauden välein, ja olemme olleet tekemiseen varsin tyytyväisiä. Kun ollaan tekemisissä L&T:n kaltaisen ison toimijan kanssa, asioille löytyy aina ratkaisut ja tekijät.”

 

Miksi Twister?


  • Turvallinen – ei voimakkaita tai syövyttäviä kemikaaleja .
  • Vastuullinen valinta, joka ei kuormita ympäristöä
  • Yksi menetelmä riittää – p uhdistaa ja kiillottaa yhdellä kerralla mekaanisesti
  • Parempi pesutulos ja kiiltoaste
  • Sove l tuu kaikille koville lattiapinnoille
  • Aina edustavat lattiat
  • Ei epämiellyttäviä kemikaalien tuoksuja, sisäilma säilyy parempana
  • Ei kemikaaleista tulevia muovipakkauksia
  • Mainehyödyt ympäristöystävällisyydestä ja vastuullisuudesta.

 

Twister on vastuullinen ratkaisu

3 x kestävämmät laikat kuin tavallisessa yhdistelmäkoneessa.

Ei kuormita ympäristöä

Laadukas jälki ja kiiltävät latttiat

”Ekologisuus oli merkittävä syy Twisterin valintaan. Siivous, jossa ei käytetä kemikaaleja, on helppo valinta. Asiakkaat vaativat vastuullisuutta ja eettisyyttä myös kaupan tuotteilta. Miksi samaa ei vaadittaisi myös siivoukselta.”

- Lasse Keränen, Kouvolan K-Citymarketin kauppias

 

Tutustu Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelmaan

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.