Siirry sisältöön

Referenssi

Laakkonen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Laakkonen</span>

Tavoite

Autoalan kehittyessä syntyy uudenlaisia jätteitä. Jotta ne saadaan tehokkaasti kiertoon, Laakkosella haluttiin tehdä työntekijöistä kierrätyksen osaajia – L&T:n verkkokoulutuksen avulla.

L&T tuotti Laakkoselle autoalalle suunnatun jätehuollon verkkokoulutuksen alkuvuodesta 2020. Koulutus koski koko Laakkosen autoliiketoimintaa. Koulutuksessa käytiin läpi tyypillisimpien autoalan jätteiden lajittelu sekä motivoitiin korjaamoiden työntekijöitä kierrättämään.

Koulutuksessa on kaksi osiota: peruskoulutus on suunnattu korjaamoiden työntekijöille, ja esimiehille suunnattu tietopaketti sisältää jätelain vaatimuksia, joita esimiesten täytyy ymmärtää ja tiedostaa.

Kiertotalousosaajan rooli

L&T:n kiertotalousosaajien suunnitteleman autoalan verkkokoulutuksen sisältö koostuu videoista, tehtävistä sekä luettavasta materiaalista. Jokainen työntekijä voi käydä koulutuksen itsenäisesti silloin, kun se hänen aikatauluunsa parhaiten sopii. Sen voi suorittaa tietokoneella tai mobiililaitteella.

laakkonen-ratkaisu

Verkkokoulutus auttoi Laakkosta nostamaan kierrätys- ja hyötykäyttöasteitaan. Lisäksi syntyi kustannussäästöjä.

"Lähikoulutus on työlästä, koska pitäisi liikutella isoa ihmisjoukkoa. Verkkokoulutus on nopea ja tehokas tapa hoitaa asia" , kehuu Laakkosen jälkimarkkinointipäällikkö Mikko Järvinen.

”Me jälleenmyyjänä olemme automerkkien lähettiläitä, ja siksi meidän on jatkettava vastuullisuutta omassa toiminnassamme. Muuten autotehtaiden tekemä hyvä työ menee hukkaan.”

- Mikko Järvinen, Laakkosen jälkimarkkinointipäällikkö

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.