Siirry sisältöön

Referenssi

Taloyhtiön pihasaneeraus pintaa syvemmältä – enemmän kuin istuttamista

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Taloyhtiön pihasaneeraus pintaa syvemmältä – enemmän kuin istuttamista</span>

L&T:n kiinteistöhuollon monipuolinen osaaminen, luotettavuus ja kattavat palvelut toivat Recover Nordicin urakkaan helppoutta ja kustannustehokuutta. Helsinkiläisen taloyhtiön pihasaneerauksen maanrakennus-, asfaltointi- ja vihertöistä vastasi L&T. Asfaltista ylöspäin rakentamisen hoiti Recover Nordic.

Helsingin Vuosaar e ssa on puistomai n en kerro s talo alue, jossa luonto vihertää villisti ja hiljaisuuden rikkoo vain lintujen lirkuttelu . Asunto-osakeyhtiö Säästöpurjeen p ihalla komeilee kolme uutta autokato sta .

V anhat autokatokset olivat vuosi sitten romahtamispisteessä, mutta saneerau ksessa ne purettiin ja tilalle rakennettiin entistä ehommat . Katokset rakensi asfaltista ylöspäin Recover Nordic, ja maanrakennus-, asfaltointi- ja vihertöistä vastasiL&T:n kiinteistöhuollon viherpalvelut.

Hyvä pohjatyö alkaa pintaa syvemmältä

Päällepäin näkyvät katokset ovat vain osa lopputulosta: u uden rakentaminen vaati i hyvän pohjatyön, jotta rakennukset s äilyttävät ryhtinsä ja pihamaa ulkopuolella näyttää siistiltä. Onnistune issa pohjatöi ssä tarvitaan ammattitaitoa, kokemusta ja oikeanlaiset työvälineet.

Resized_20190726_072126_2589

L&T:n asiakakkaana Recover Nordic arvostaa näiden lisäksi myös ammattimaista työnjohtoa sekä selkeää työnjakoa.

”Me odotamme kumppanilta, että saamme heiltä ammattitaitoa tiettyihin töihin sekä neuvoja, mitä missäkin vaiheessa kannattaa tehdä ja miten. L&T hoitaa myös yhteydenpitoa loppuasiakkaaseen, eikä meidän tarvitse olla välissä rikkinäisenä puhelimena. Asiat hoituvat suoraan niiden kesken, jotka asiat parhaiten tietävät”, Recover Nordicin yksikönpäällikkö Ville Turunen sanoo.

Turusen mukaan monilta urakoitsijoilta saa maanrakennukseen koneen ja auton, mutta ei työnjohtoa. L&T:ltä löytyy sekin.

”Se helpottaa meidän työtämme paljon. Tässäkään kohteessa meidän ei ole tarvinnut käyttää aikaa maanrakennuksen miettimiseen. Samoin jos meillä on tarvetta pihanurmien korjauksiin ja paikkauksiin, L&T auttaa”, Turunen sanoo.

”Luotettavuus on tärkeää. Jos on sovittu, että kone on pihassa tiettynä päivänä, se on myös siellä.”

Isot pihasaneeraukset yhteistyön avulla

Recover Nordic on korjausrakentamisen ja vahinkosaneerauksen yhtiö, joka hoitaa kiinteistöjen vesi- ja palovahingot sekä kuntotutkimukset isommille kiinteistöyhtiöille. Yhteistyö L&T:n kanssa on tiivistä myös muissa kohteissa, ja se mahdollistaa hyvät ja kattavat palvelut loppuasiakkaalle.

”Yhteistyökumppaniemme avulla pystymme tekemään laajojakin pihasaneerauksia rakennuksia myöten. Recoverilta löytyy insinööriosaamista rakennustekniikassa sekä raudoitus- ja betonipuolella. K un saneerataan vaikka päiväkodin piha, heidän osaamisensa on tärkeää”, L&T viherpalvelujen työmaapäällikkö Henryk Bigos sanoo.

Vuosaaressa ammatti maisilla pohjatöillä varmistettiin, että autokatokset kestävät vuosikymmenien käytön Suomen olosuhteissa. Katokset on suunniteltu vanhan tyylin mukaan, eivätkä ne erotu muusta rakennuskannasta. Varusteiltaan ne ovat nykyaikaiset ja täyttävät muun muassa tämän päivän palonormit.

Myös taloyhtiö oli lopputulokseen tyytyväinen, ja urakan edistymistä seurattiin tarkasti pihapiirissä.

” T alon asukkaat osallistuivat ahkerasti katselemalla ja kommentoimalla . T oimme heille työmaan viereen penkitkin sitä varten”, Bigos nauraa.

LT autokatos_L8A4772-1

Muutakin kuin pelkkää istuttamista

Usein sana viherpalvelut mielletään vain istuttamiseksi ja kitkemiseksi, mutta L&T:n viherpalveluissaosaamista löytyy paljon muuhunkin. Viherrakentamisen lisäksi palvelukokonaisuus kattaa salaojitukset, sade- ja pintavesien ohjaukse t , routaeristykset, sokkelin kunnostukset, kaapeloinnit, asfaltoinnit, puunkaadot sekä leikkipaikkojen raken tamisen .

L&T hoitaa tarvittaessa myös yhteydenpidon viranomaisiin sekä hankkii luvat ja organisoi liikennejärjestelyt, jos työt ulottuvat katualueille.

Ota yhteyttä ja katsotaan, kuinka L&T:n kiinteistöhuolto ja viherpalvelut voivat auttaa myös sinua!

Tutustu viherpalveluihin ja ota yhteyttä

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.