Siirry sisältöön

Referenssi

L&T pitää huolta Kojamon Lumo-talojen pihoista ja viihtyvyydestä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >L&T pitää huolta Kojamon Lumo-talojen pihoista ja viihtyvyydestä</span>

Kojamon Lumo-talot tarjoavat Lahdessa turvallista kerrostaloasumista 1 600 vuokra-asunnon voimalla. L&T:n kiinteistöhuollossa viherpalveluiden ennakoivan otteen ansiosta pihat pysyvät kunnossa ja saavat uutta ilmettä, joka kestää elämää. Asukkaiden viihtyminen on yhteinen missio.

Lahden sataman tuntumassa , Taapelikadulla sijaitsevan kerrostalon pihapiiri on juuri puhjennut kukkaan – sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Piharuukkujen istutukset ovat parhaassa väriloistossaan, mutta kukkaan puhkeaminen käy metaforaksi koko pihapiirin muodonmuutokselle.

Vuonna 1997 valmistuneen kerrostalon piha oli vielä viime kesänä nuupahtanut. Pihan leikkipaikkakin oli päässyt ränsistymään eikä houkuttanut lapsia.

”Taloyhtiöiden pihat ovat käyntikorttejamme. Ne osoittavat, että välitämme asukkaista ja heidän viihtymisensä ja turvallisuutensa on ykkösasia. Tässä kohteessa työt aloitettiin huhtikuun lopulla, ja alle kahdessa kuukaudessa tuli valmista. Hyvä suunnittelu varmisti, että aikataulut pitivät”, kiittelee aluepäällikköPertti VuorinenLumolta.

Lumo on tehnyt yhteistyötä L&T:n viherpalveluiden kanssa jo vuodesta 2014. Huoltosopimuksen lisäksi on tehty kesäajaksi erillinen vihertyösopimus, joka kattaa pensasalueiden kitkennät ja hoitoleikkuut. Tilauksesta on tehty myös laajalti viherrakentamisen palveluita asiakkaan tarpeen mukaan.

viherrakentaminen_004-1

L&T:n puutarhurit ovat siis tuttu näky Lumo-kotien pihapiireissä. Huolto käy kohteissa päivittäin ja raportoi isännöitsijälle havainnoista, joita ammattilaiset tekevät erityisesti turvallisuuden näkökulmasta. Vaaran paikat eliminoidaan ennen todellista vaaran paikkaa.

”Olemme kohteissa asiakkaan silminä. Ammattilainen näkee pihan eri tavoin kuin asukas. Kun puut kasvavat, voi esimerkiksi jokin liikennemerkki jäädä oksien taa piiloon. Kevään katselmuksessa sitä ei välttämättä vielä huomata, kun puissa ei ole lehtiä. Siksi säännölliset käynnit ovat tärkeitä”, kertoo L&T:n kiinteistöhuollossa viherpalveluiden liiketoimintapäällikköSatu Sokinen.

Suunnitelmat pihan ja asukkaiden parhaaksi

Taapelikadun pihan uusi elämä sai alkunsa pihasuunnitelmasta, jonka taloyhtiö teetti ensimmäisenä. Pertti Vuorinen korostaa, että asukkaiden toiveita on taloyhtiössä aina hyvä kuunnella, mutta esimerkiksi viherkasvien valinnassa kannattaa luottaa ammattilaisen näkemyksiin, jotta kasvit varmasti menestyvät pihan olosuhteissa.

”Kasvien on hyvä olla mahdollisimman pitkäikäisiä. Esimerkiksi kuunlilja on erinomainen valinta kerrostalopihaan. Se on helppohoitoinen, mutta näyttävä lehtiperenna, joka menestyy varjossakin”, Vuorinen sanoo osoittaen varjoisaa nurkkaa, joka oli aiemmin kolkko ja harmaa.

Vieressä nurmikko vihertää vailla ensimmäistäkään voikukkaa. Pihan keskelle asennettu siirtonurmi on lähtenyt hyvin kasvamaan. Myös osa pensaista on juuri istutettuja elinvoimaisia taimia eikä kuorikatteen kanssa ole säästelty. Oleskelualueen kalusteet huutelevat pihaan kahvittelijoita ja osa pihakiveyksistä on juuri asennettu.

”Tuohon kulmaan oli suunniteltu nurmikkoa, mutta rakennusvaiheessa totesimme, että kivetys on käytännöllisempi valinta, joten ehdotimme sitä asiakkaalle. Kun kalusto oli jo pihassa, kannatti asia hoitaa kerralla kuntoon”, Sokkinen kertoo pihaa esitellessään.

Autopaikkojen ruutujen maalaus oli melko huomaamaton, mutta tarpeellinen yksityiskohta. Suurin ja näkyvin muutos oli pihan leikkialue, johon asennettiin turvallinen kiipeilyteline, moderni korikeinu ja pihaleikkien klassikko, hiekkalaatikko.

Havainnekuvien avulla elinkaarisuunnitelmia

Pihaa uuteen loistoon laittaessa nälkä kasvaa syödessä. Vuorinen antaa kiitosta L&T:lle siitä, että kohteita tarkastellaan aina pidemmällä aikavälillä. Budjettisyistä kaikkea ei yleensä voi laittaa uusiksi kerralla, joten asiakasta auttaa suuresti, kun marssijärjestys on mietitty valmiiksi.

viherrakentaminen_009-1

”L&T on oppinut tuntemaan meidät koko ajan paremmin yhteistyön syventyessä. Saamme jo hyvissä ajoin ehdotuksen, mitä kussakin kohteessa kannattaisi seuraavaksi tehdä ja mikä voisi jäädä odottamaan seuraavaan vuoteen”, Vuorinen kiittelee.

Sokkisen muk aan kaikki sopimuskohteet käydään jo syksyllä lävitse, jotta talvikaudella saadaan suunnitelmat kuntoon ja töihin päästään hyvissä ajoin. Ideat ja ehdotukset esitellään isännöitsijöille aina kuvien kera, mistä on tullut paljon kiitosta: on helpompi tilata, kun lopputulosta voi katsella visuaalisessa muodossa.

Uusia asiakkaita saattaa tosin L&T:n viherpalveluille tulla myös pihojen puhuessa puolestaan: naapuritaloyhtiö haluaa samanlaisen – tai mielellään vielä pikkuisen hienomman.

Taapelikadun uusi piha valmistui parhaaseen mahdolliseen aikaan. Tänä poikkeuksellisena vuonna moni viettää kesää kotikulmilla, jolloin pihan viihtyisyys korostuu eikä asukkaiden tarvitse lähteä ”Vesijärveä edemmäs kalaan”. Omassa pihassa on kaikki kunnossa kesänviettoa varten.

Parhaat tulokset syntyvät hyvällä tiimillä

L&T:n viherpalvel uissa töitä tehdään yhteistyössä ja hyvällä hengellä. Tämä tekemisen meininki välittyy myösasiakkaille laadukkaana ja ripeänä työnä ja toimivana asiakaspalveluna.

Viherpalvelujen liiketoimintapäällikkö Satu Sokkinen arvelee, että nimenomaan yhdessä työskentely vaikuttaa myönteisesti motivaatioon ja merkityksellisyyden kokemukseen . Töitä tehdään ulkona kimpassa säällä kuin säällä.

“Tiimi antaa voimia työpäivään. Onnistumiset koetaan yhdessä, ja vastoinkäymisissä tsempataan yhdessä maaliin. Moni viherpalveluissa sanoo, että tiimi on kuin yhtä perhettä”, Sokkinen kertoo.

Ota yhteyttä ja katsotaan, kuinka viherpalvelumme voivat auttaa myös sinua!

Tutustu viherpalveluihin ja ota yhteyttä

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.