Siirry sisältöön

Referenssi

Tamperelainen taloyhtiö uudisti jätepisteen jätelain mukaiseksi

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Tamperelainen taloyhtiö uudisti jätepisteen jätelain mukaiseksi</span>

L&T laittoi tamperelaisen taloyhtiön Molok®-jätepisteen uuteen uskoon muutamassa päivässä. Saneerauksen ansiosta 11 vuotta vanhat säiliöt näyttävät kuin uusilta. Ja mikä parasta, nyt jätepiste on myös uudistuvan jätelain mukainen.

Tampereen Hikivuorenkadulla sijaitsevan taloyhtiön Molok ® -jätepiste päivitettiin vastaamaan muuttuvia jätehuoltomääryksiä. Kaiken kaikkiaan muutostyö hoitui nopeasti ja sujuvasti kolmessa päivässä. Jätepisteen saneerauksen aikana taloyhtiön jätehuolto toimi täysin normaalisti, eikä projekti aiheuttanut lainkaan haittaa asukkaille.

”Tein tilauksen Molokin kautta ja L&T:n asentajat toivat säiliöt sovittuna ajankohtana paikalle ja hoitivat työn sovitussa aikataulussa”, kertoo Kartanon Isännöintipalvelut Oy:n asiakkuuspäällikkö ja isännöitsijä Riku Pönkänen .

”Lopputulos on siisti ja yhtenäinen eikä siitä erota, että osa säiliöistä on 11 vuotta vanhoja ja saneerattuja. L&T:n asennustyö oli niin sujuvaa, että jätehuolto asukkaille toimi koko kolmen päivän ajan normaalisti”, Pönkänen sanoo uudenkiiltävien Molok ® -jätesäiliöiden keskellä.

molokhuolto_tampere_112020_2

Kustannustehokkuus ja helppohoitoisuus sai valitsemaan Molok ®-jätesäiliöt

L&T:n Tampereen alueen laatumestari Jetro Depner kertoo Hikivuorenkadun taloyhtiölle tehdyn jätepisteen päivitystyön kulusta.

”Ensimmäisenä päivänä teimme olemassa olevien Molok ® -jätesäiliöiden pesut ja ulkoverhoilut. Toisena päivänä jaoimme kaksi vanhaa jätesäiliötä väliseinien avulla kahteen osaan eri jätejakeille soveltuviksi ja saneerasimme ne kansia ja säkkejä myöten valmiiksi. Kolmantena päivänä paikalle tuotiin uudet pintasäiliöt, jotka asensimme paikoilleen muutamassa tunnissa.”

Kysyntä Molok ® -jätepisteiden saneerauksille ja huolloille uudistuvien jätehuoltomääräysten mukasiksi on ollut hyvin aktiivista. Kovasta tahdista huolimatta L&T:n toimitusajat ovat olleet joustavia ja ripeitä.

molokhuolto_tampere_112020

”Jos ryhtyisi rakentamaan esimerkiksi jätekatosta, siinä olisi paljon suuremmat kulut sekä rakennuslupa-asioiden hoitoa”, Riku Pönkänen sanoo.

Pönkänen luettelee syitä siihen, miksi taloyhtiössä päädyttiin aikoinaan perustamaan Molok ® -jätepiste.

”Jätekatosten kunnossapitokulut ovat suuremmat ja niihin kertyy helposti astioihin kuulumatonta tavaraa. Kokemukseni mukaan myös ilkivalta on jätekatoksissa suurempaa kuin Molok ® -ratkaisuissa. Katoksessa myös seinät tulevat vastaan, jos tarvitsee lisätä säiliöiden määrää.”

Molok ® -jätesäiliöt ovat käytännössä huoltovapaita ja pitkäikäisiä , jos niistä vain pidetään hyvää perushuolta pesuineen.

”Säiliöt kestävät parikymmentä vuotta helposti”, lupaa Depner.

Molok ® -jätepiste soveltuu myös useamman taloyhtiön yhteisiin tarpeisiin

Hikivuorenkadun muutosprojekti tehtiin paitsi jätehuoltolain uudistumisen takia, mutta myös synergiaedun vuoksi. Kerrostalo-osakeyhtiön lisäksi uuden Molok ®- jätepisteen piiriin tuli viereinen 12-huoneistoinen rivitaloyhtiö.

”Rivitaloyhtiö on sopivan matkan päässä, ja tällä järjestelyllä saatiin jätteenkeräys heillekin aiempaa sujuvammaksi. Tämä tulee myös molemmille kiinteistöille edullisemmaksi, kun investointikulut puolitettiin ja jätteenkeräyskulut jaetaan”, Pönkänen kuvailee luovaa järjestelyä.

”Asukkaistahan lajittelun onnistuminen lopulta paljolti riippuu, mutta taloyhtiön pitää tarjota siihen mahdollisuus, jatkossa myös muovin lajitteluun . Ja meillä Pirkanmaalla muovia on kerättykin jo paljon. Joka taloyhtiöstä alkaa löytyä sääntöjen mukainen, keltakantinen muovinkeräysastia ”, Depner kehaisee.

Isännöitsijä voi vaikuttaa lajittelun laatuun hyvällä viestinnällä. Pönkänen kertoo, että he olivat asukkaisiin yhteydessä muutoksista ensimmäisen kerran jo vuosi sitten yhtiökokouksessa.

”Nyt syksyllä jätepisteen muutosten yhteydessä viestimme tiedotteilla. Asukkaamme ovat valveutuneita ja kyselevät tarvittaessa lisätietoja. Aika näyttää, millaisiksi jakeiden tyhjennysvälit muodostuvat ja kuinka hyvin tämä toimii. Ainakin alkuun vaikuttaa siistiltä ja sujuvalta.”

molokhuolto_tampere_112020_3

Joko sinun taloyhtiösi jätepiste on uudistuvien jätehuoltomääräysten mukainen?

Uudistuvien jätehuoltomääräysten myötä taloyhtiöiden täytyy ruveta toimenpiteisiin , sillä muovinkeräyksestä tulee pakollista kiinteistöissä ja taloyhtiöissä, joissa on vähintään viisi huoneistoa. Monet taloyhtiöt ovatkin jo hoitaneet jätepisteensä hyvissä ajoin ajan tasalle. Taloyhtiön jätepisteen uudistaminen muuttuvien määräysten mukaisiksi kanattaakin laittaa käyntiin ripeästi, jotta vältytään viime hetken paniikilta ennen kuin jätesäiliöiden toimitukset ruuhkautuvat.

”Vielä ehtii. Meillä on hyvä käytännön kokemus Molok®-jätesäiliöiden asennuksesta ja saneerauksista, joten pystymme tekemään kaikki tarvittavat muutokset jätepisteellä erittäin nopeasti”, kertoo L&T:n  laatumestari Jetro Depner .

L&T toimii Molok Oy :n valtuutettuna huoltoliikkeenä valtakunnallisesti ympäri Suomen. Autamme suunnittelemaan juuri sinun taloyhtiöllesi sopivan nykyaikaisen ja kustannustehokkaan jätehuollon , joka todella toimii. Teemme aina kohdekohtaisen jätepisteen kartoituksen ja löydämme taloyhtiöllesi sopivan ratkaisun, jonka avulla uudistuvat jätehuoltomääräykset on helppo ja nopea viedä käytäntöön. Muuttuneet tarpeet voidaan ratkaista esim.:

 1. Jakamalla nykyisen jätepisteen säiliöt kahteen osaan eri jätejakeille vaikkapa muovinkeräystä varten.
 2. Lisäämällä kapasiteettia asentamalla täysin uusia säiliöitä.
 3. Uusimalla koko jätepiste.

Ota yhteyttä niin uudistetaan taloyhtiösi jätepiste vastaamaan muuttuvia jätehuoltomääräyksiä. Soita meille numeroon 010 636 6400 ja kysy lisää tai ota yhteyttä tämän lomakkeen kautta .

L&T huoltaa, pesee ja korjaa Molok®-jätesäiliöt

 • säiliöiden kuntokartoitukset
 • jätepisteen korjaus- ja muutostarpeiden kartoitus
 • runkokaivon, verhoilun ja kannen pesut
 • verhoilujen korjaukset ja pintakäsittelyt
 • kylttien ja lajitteluopasteiden tarkastus ja uusiminen
 • nostosäkkien tarkastus ja uusiminen
 • jätesäiliöiden kansien ja sisäsäiliöiden tarkastus ja korjaus
 • graffitin poisto
 • varaosa-asennukset
 • jätepisteen ympäristön siistiminen

Tutustu Molok-jätesäiliöiden huoltopalveluun ja ota yhteyttä

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.