Siirry sisältöön

Uratarina

Energianhallintakeskuksen osaajat valvovat kiinteistöjen olosuhteita

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Energianhallintakeskuksen osaajat valvovat kiinteistöjen olosuhteita</span>

L&T:n energianhallintakeskuksen asiantuntijat valvovat kiinteistöjen olosuhteita joka päivä, vaikka energiansäästöviikko on vain kerran vuodessa. Energianhallintakeskuksen älykkäillä Smartti Automaatio -ratkaisuilla saadaan aikaiseksi aitoja ja huomattavia säästöjä asiakkaiden energiankulutukseen. Samalla saadaan varmistettua sisäilmanpysyvyys sovituissa tavoitteissa.

Kuopiossa sijaitsevan L&T:n energianhallintakeskuksen tiimiesimies Jani Miettinen ja palvelupäällikkö Jani Savolainen sanovatkin, että vaikka Suomi juhlii energiansäästöviikkoa vain kerran vuodessa, meillä L&T:llä energiansäästöviikot ovat käynnissä jatkuvasti! Olemme ylpeitä siitä, että meillä on näin rautaisia ammattilaisia töissä.

Mitä energia-asiantuntijamme oikein tekevät energianhallintakeskuksessa?

Niko Reinikka , energia-asiantuntija

”Tarkastan asiakkaan kohteiden aikaohjelmat, jotta IV:n ja lämmityksen toiminta-ajat vastaavat käyttötarpeita. Näin ei lämmitetä turhaan ja tuhlata energiaa, kun ketään ei ole paikalla. Virka-aikaan taas varmistetaan LVI-laitteiden tehokas toiminta. Näin toiminta on kustannustehokasta ja ilmanlaatu säilyy raikkaana ja puhtaana. ”

Niko Reinikka

Ville Rönkkö, energia-asiantuntija

”Energia-asintuntijana tutkin poikkeavia kulutuslukemia sekä ohjelmoin Smartti Automaatioon uusia toimintoja. Jokapäiväiseen työhöni kuuluu automaation toiminnan, kulutuslukemien ja mahdollisesti esimerkiksi ohjelmakorjausten teko. Smartti Automaatio -järjestelmä tuottaa analytiikka, josta pystyn seuraamaan asiakkaiden kiinteistöjen toimintaan erittäin monipuolisesti. Tekemilläni toimenpiteillä ja seurannalla on suora vaikutus asiakkaan kiinteistön olosuhteisiin sekä rakennuksen energiatehokkuuteen.”

Ville_Rönkkö

Maria Halonen, energia-asiantuntija

"Energianhallintakeskuksessa tarkastelen asiakkaan kohteita asiakkaan haluaman tarkastelusyklin mukaisesti. Tarkistan etäyhteydellä esimerkiksi kohteen RAU-järjestelmän toimivuuden sekä etsin mahdollisia energiansäästötoimenpiteitä, joita voimme sitten ehdottaa asiakkaalle. Lisäksi tarkastelen kohteiden kulutuslukemia säännöllisin väliajoin ja selvitän syitä kulutuspoikkeamille sekä reagoin poikkeamien syihin.”

Maria Halonen

Tarina on julkaistu 9.10.2020

Katso myös