Siirry sisältöön

Uratarina

Kesätyö L&T:llä: Kiinteistöpalveluiden henkilöstöjohtaja Jami Pohjan kesätyövinkit

Jami Pohja henkilöstöjohtaja L&T Kiinteistöpalvelut

Vaikka lunta tuiskuttaa, on kesätyöhaku jo käynnissä. Moni pohtii, millainen kesätyö sopisi itselle parhaiten. Lassila & Tikanojan kiinteistöpalveluiden henkilöstöjohtaja Jami Pohja kannustaa olemaan liikkellä avoimin mielin. Lassila & Tikanoja tarjoaa tänäkin vuonna kesätyötä monille nuorille. Ota talteen Pohjan kesätyövinkit ja aktivoidu kesätyöhaussa jo nyt.

Kerro lyhyesti itsestäsi:

”Olen Jami Pohja ja toimin meillä L&T:llä Kiinteistöpalveluissa henkilöstöjohtajana.” 

Tarjoaako L&T kesätöitä nuorille? 

”Kyllä tarjoaa. Meillä on juuri nyt kesärekrykampanja kuumimmillaan ja tarjolla on tulevalle kesälle pelkästään L&T Kiinteistöpalveluissa yli 600 kesätyöpaikkaa ja koko L&T:llä lähemmäs 1000! Tarjolla on siis paljon mielenkiintoisia kesätöitä esimerkiksi kiinteistöpalveluiden puolella siivoustehtäviin, kiinteistönhoitoon ja viherpalvelutöihin.” 

Miksi L&T:lle kannattaa hakea kesätöihin?  
 
”Olemme iso yritys ja meillä työskentelee esimerkiksi kiinteistöpalveluissa lähes 5000 kiinteistöalan ammattilaista. Moni meistä nykyisistä L&T:läisistä on päätynyt nykytehtäviinsä kesätöiden kautta. Kesätyö onkin loistava mahdollisuus tutustua ison pörssiyhtiön pöhinään ja saada jalka ovenväliin tulevia mahdollisuuksia silmällä pitäen. L&T on myös merkittävä kiertotalouden edelläkävijä. Meillä olet ehdottomasti huomisella töissä!” 

Miten voi erottautua kesätyönhakijana?  

”Kesätyönhakijoita on vuosittain paljon, joten positiivista erottautumista joukosta kannattaa yrittää. Kirjallisen vaiheen aikana joukosta erottuvat parhaiten selkeä ja lyhyt hakemus, jossa kerrot kuka olet, mitä teet ja miksi toivot pääseväksi meille töihin. Emme odota, että osaat kirjoittaa novelleja, osaat ulkoa suomen kielen kaikki sijamuodot, tai, että osaat laskea toisen asteen yhtälöitä.

Tärkeintä on positiivinen asenne, avoin mieli oppimaan uutta ja halu tutustua uusiin ihmisiin ja työtehtäviin. Haastattelussa puhdas ja siisti olemus sekä positiivinen mieli ja aito halu päästä töihin on jo iso plussa, jolla jättää hyvän ensivaikutelman. Ja tietenkin saa jänittää, se ei haittaa!” 

Jaa jokin oma kesätyömuistosi: 

”Oma hieno kesätyömuisto on silloisen asuinkuntani paikallisen pienimuovitehtaan tuotantolinjastolta, jossa kesän aikana mm. painettiin huimat määrät leimoja kosmetiikkapurtiloiden kylkiin, valmistettiin muovikanistereiden korkkeja ja kasattiin lääkedosetteja. Radion silloisen Radiomafian Heinähässäkkä raikasi työn lomassa kilpaa meidän kesähessujen ja kesähessuttarien naurunremakan kanssa. Tältä kesältä jäi taskuun paitsi kiva kesäkassa, myös pitkäaikaiset kaverit ja opit työelämän ensiaskelista!” 

Jamin vinkkilista: 

Suhtaudu avoimesti erilaisiin töihin – kesätyö on mahtava tilaisuus oppia eri töistä ja toimialoista 
Kysy apua hakemusten tekemiseen lähipiiristä – pyydä kaveria esihaastattelemaan  
Seuraa aktiivisesti, mitä ympärilläsi tapahtuu – monet isot yritykset aloittavat jo heti alkuvuodesta kesärekryt, pienemmistä kannattaa kysellä suoraan paikkoja 
Älä lannistu, vaikka kesätyöpaikkaa ei heti löytyisikään – ennen pitkää tärppää 


Onnea kesätyönhakuun! 

Jami Pohja, henkilöstöjohtaja, L&T Kiinteistöpalvelut


Tämä artikkeli julkaistu 19.2.2024

Katso myös